• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.05.2023

09:38

SKANDALOZNO! Petković: Kurti doneo jednostranu i protivpravnu odluku da raspusti Upravljački tim koji je izradio nacrt Statuta ZSO

Informer

Politika

SKANDALOZNO! Petković: Kurti doneo jednostranu i protivpravnu odluku da raspusti Upravljački tim koji je izradio nacrt Statuta ZSO

Podeli vest

Priština na čelu sa Aljbinom Kurtijem upravo je donela jednostranu i protivpravnu odluku da raspusti Upravljački tim koji je izradio nacrt Statuta ZSO i predstavio ga juče u Briselu, naveo je u saop[tenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Saopštenje Petra Petkovića prenosimo u celkosti:

"Priština na čelu sa Aljbinom Kurtijem upravo je donela jednostranu i protivpravnu odluku da raspusti Upravljački tim koji je izradio nacrt Statuta ZSO i predstavio ga juče u Briselu.

Na ovakav potez ni Kurti niti njegov takozvani ministar za lokalnu samoupravu nemaju nikakvo pravo, jer se mandat Upravljačkog tima ne završava predstavljanjem Nacrta Statuta ZSO, već Upravljački tim ima važnu ulogu u samom procesu formiranja ZSO, sve do uspostavljanja Zajednice.

Očigledno je da je Kurti ovom skandaloznom odlukom prekinuo proces formiranja ZSO samo desetak sati nakon što je posle 10 godina on najzad formalno pokrenut u dijalogu. Sada je valjda svima jasno da Kurti ne želi da formira ZSO i da na svaki način želi da izbegne ovu najvazniju obavezu. 

Ovakvim iznuđenim potezima Kurti nedvosmisleno pokazuje da ne želi ni mir, ni dijalog. Bezakonje Aljbina Kurtija pod hitno mora da zaustavi EU, jer ukidanje Upravljačkog tima vodi ukidanju ZSO, pa samim tim i ukidanju procesa dijaloga".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 11 meseci

Sad je valjda svima (u Srbiji) jasno, da treba promeniti glavnog pregovarača.

Ena

pre 11 meseci

Kurti nastavlja da radi šta hoće, a međunarodna zajednica čuti. Da li je to ta čuvena zapadna demokratija ?

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija