• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.05.2023

16:44

STOP NASILJU NAD SRBIMA! Dalibor Jevtić uputio važnu poruku!

Politika

STOP NASILJU NAD SRBIMA! Dalibor Jevtić uputio važnu poruku!

Podeli vest

Na Badnji dan ove godine jedan srpski mladić i jedan srpski dečak ranjeni su u Gotovuši iz vatrenog oružja. U nekoliko slučajeva nakon ranjavanja Miloša i Stefana, na severu Kosmeta ranjeni su još dvojica Srba, rekao je potpredsednik Srpske liste i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.

- Oni koji su pucali na srpske mladiće i dečaka su danas na slobodi. Na drugi dan pravoslavnog Božića ove godine u Štrpcu održan je veliki protesni skup na koji su došli građani sa severa i juga Kosmeta. Nekoliko hiljada ljudi je jasno poručilo tog dana - STOP NASILjU NAD SRBIMA!

I danas vrlo jasno poručujemo STOP NASILjU! Duboko nas je pogodila tragedija u Beogradu i selima pored Mladenovca i Smedereva. Velika tragedija na koju niko nije ostao ravnodušan. Tugovali smo i tihovali u tom zajedničkom bolu. Međutim politizacija tih događaja je nešto što nismo očekivali. I kada vidim da se tim povodom oglašavaju Rada Trajković, Nenad Rašić i podržavaju politizaciju tragedija koje su se nedavno dogodile, onda je sve više nego jasno, jasna je pozadina tih skupova.

Verujem da velika većina građana koji su i bili i juče i u ponedeljak na ulicama Beograda je tu zaista došla ne zbog politike, nikako zbog onih političkih lešinara koji tragediju zloupotrebljavaju. Kada smo 8. januara u Štrpcu pozvali sve one koji osuđuju napad na Miloša i Stefana, nismo videli ni Rašića ni Radu. I sama ta činjenica govori i najbolje opisuje i njih, i njihove namere i ciljeve. Nije njima cilj niti namera ”borba protiv nasilja”, već jedino kako da, ne birajući sredstva, predsednika Vučića smene sa vlasti. I dok se opozicija u centralnoj Srbiji bori da na taj način dođe na vlast, ovaj dvojac sa kormilarom u liku Aljbina Kurtija priželjkuje da Vučića nema jer bi tako svom kormilaru olakšali posao. A deo tog posla je ono što se od kada je Kurti došao na vlast Srbima na Kosovu dešava - napadi, ranjavanje Srba, ugnjetavanje, otimanje zemlje srpskim domaćinima na severu Kosmeta, hapšenja i protivpravno pritvaranje Srba. Velika, ogromna većina Srba protivi se upravo metodama i politici, delovanju Rade i Rašića i onih koji oni u vidu opozicije u centralnoj Srbiji podržavaju.

Ne mogu da se otmem utisku da je Aljbin Kurti juče u Beograd poslao one koji su deo režima u Prištini. Oni sigurno nisu bili tu zbog svoje zabrinutosti zbog tragedije koje nas je zadesila, jer da jesu bili bi i 8. januara u Štrpcu ili bi makar osudili puštanje na slobodu onih koji su pucali na Srbe i u Gotovuši i na severu Kosmeta. Postavlja se i pitanje zašto opozozicija nije organizovala proteste u Beogradu nakon ranjavanja srpskih mladića i dečaka?


Velika, ogromna, većina će 26. maja u Beogradu doći da podrži iskrenu borbu protiv nasilja, da podrži konrektne mere u toj borbi protiv nasilja, da podrži iskrenu borbu za normalan, pristojan život, da podrži predsednika Vučića koji je svojim radom učinio da je Srbija danas bolja, ekonomski snažnija država u mogućnosti da mere institucionalne borbe protiv svih pošasti društva budu na pravi način i eliminisane.

Za mir, za život, za iskrenu borbu protiv nasilja i svih pošasti našeg društva u petak 26. maja pokažimo u što većem broju jedinstvo i podršku predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u toj borbi - kaže Jevtić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 11 meseci

E moj Dalibore...prevario vas je Vučić. Dao je Kosovo Šiptarima, a vas razoružao. Da li smo mi kao narod nešto dobili? Da. INVESTICIJE. Sad možete samo da proklinjete sudbinu. Kasno vam je i za suze.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija