• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2023

20:17

Svečani doček za prvi avion na direktnoj liniji Beograd - Čikago

MGSI

Politika

Svečani doček za prvi avion na direktnoj liniji Beograd - Čikago

Podeli vest

Avion "Er Srbije", koji je jutros, posle 31 godine poleteo direktno iz Beograda za Čikago, dočekan je na aerodromu "O' Her" tradicionalno, uz vodene topove dobrodošlice.

Vrpcu, kojom je i zvanično obeleženo sletanje aviona i obnova ove avio linije, presekli su ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i komesarka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Čikaga Džejmi Ri.

Foto: MGSI

Ministar Vesić, koji je ovim avionom doputovao u posetu Čikagu, obratiće se večeras po lokalnom vremenu, na svečanosti povodom prvog leta ka gradu u kojem živi brojna srpska dijaspora.

Ministar će se tokom posete sastati sa graonačelniko m Čikaga Brendonom Džonsono, a razgovaraće i sa privrednicima, kojima će predstaviti mogućnosti za ulaganje u Srbiju.

Foto: MGSI

Do Čikaga, "Er Srbija" će leteti dva puta nedeljno – sredom i subotom, a od 12. juna biće uveden i treći polazak, ponedeljkom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija