• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2023

18:36

Đurić se sastao sa kongresmenom Robertom Aderholtom

printscreen

Politika

Đurić se sastao sa kongresmenom Robertom Aderholtom

Podeli vest

Uoči okupljanja država Jugoistočne Evrope u Beogradu od 26. do 28. maja u formatu tradicionalnog američkog Molitvenog doručka, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se danas na Kapitol hilu sa kongresmenom Robertom Aderholtom, članom Helsinške komisije.

Ambasador Đurić preneo je kongresmenu Aderholtu zahvalnost za podršku američkog Kongresa otpočinjanju strateškog dijaloga Srbije i SAD, kao i inicijativi „Otvoreni Balkan“, o čijim će daljim aktivnostima biti više reči na predstojećem okupljanju u Beogradu, saopštila je Ambasada Srbije u Vašingtonu.

Đurić je podvukao da Srbija pamti ruku prijateljstva u teškim trenucima i da nije zaboravila da je kongresmen Aderholt bio jedan od inicijatora kongresne Rezolucije, kojom je upućen poziv na prestanak nasilja i okončanje napada na verske objekte na Kosovu i Metohiji tokom martovskog pogroma 2004. godine.

Ambasador Đurić je naveo i da naša zemlja visoko uvažava lično zalaganje Aderholta za naš region, koje je posebno došlo do izražaja kada je, zajedno sa grupom američkih kongresmena, inicirao Rezoluciju kojom se poziva na upućivanje pomoći Srbiji i susednim zemljama nakon katastrofalnih poplava maja 2014. godine.

Sagovornici su razmotrili i druga pitanja od interesa za region, a koja će biti teme majskog okupljanja ogranka Jugoistočne Evrope u okviru grupe „Molitveni doručak“, koje se, nakon 2016. godine, drugi put održava u Beogradu, uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije i Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo napadač Juventusa.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija