• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srpskiportal/Informer

25.05.2023

07:30

Ideološkinja onih koji protestuju i blokiraju Beograd ismeva današnju litiju: Šta ovi iz crkve izigravaju, šta nosaju kosti mrtvaca po Beogradu?!

printscreen Tviter

Politika

Ideološkinja onih koji protestuju i blokiraju Beograd ismeva današnju litiju: Šta ovi iz crkve izigravaju, šta nosaju kosti mrtvaca po Beogradu?!

Podeli vest

Antonela Riha, novinarka i ideološkinja protesta opozicije tokom kojih maltretiraju građane i blokiraju Beograd, ismejala je današnju Spasovdansku litiju na najsramniji način.

Kao što je poznato, na čelu Spasovdanske litije, koja će se kretati gradskim ulicama, od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama, biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja. Rihi je ovo očigledno zasmetalo, pa je na Tviteru iznela niz objava kojima se ruga litiji, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i osećanjima vernika.

– Uopšte ne razumem zašto se nose te kosti, od crkve do crkve, ulicama, šta je razlog, smisao? Volela bih neko jasno objašnjenje rituala – napisala je ona, a potom dodala:

Foto: printscreen Tviter

– Što ga ne drže u crkvi, što ga šetaju? Magijski krug? Ne vidim kakve veze to ima sa hrišćanstvom, ne znam dovoljno te rituale.

Foto: printscreen Tviter

Na to se nadovezala jedna tviterašica koja je napisala da „kad su prošetali Lazara bio rat“, na šta je Riha podrugljivo dodala da se seća toga, da su njega „našetali po celoj Srbiji“ i da joj ni tada to nije bilo jasno.

Ispod njenih objava nizali su se komentari kojima se udaralo na SPC, litiju i Svetog vladiku Nikolaja, a neki su tvrdili da to predstavlja „skretanje u fašizam i nacizam“.

Foto: printscreen Tviter

Nesumnjivo je da ideolozi protesta udaraju na sve stubove srpskog društva, te da im zbog toga smeta crkva koja uživa veliko poverenje naroda. Nakon kampanje protiv patrijarha Porfirija, udarili su i na današnju litiju i očigledno nemaju nameru da se zaustave.

Podsetimo, ovogodišnja slava Beograda, Vaznesenje Gospodnje, i tradicionalna Spasovdanska litija, biće održana danas od 19 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mike

pre 11 meseci

Pa nije ni pravoslavka. Riha prezime, zvuči mi kao jevrejsko. Iako, s njima, mislim na drzavu Izrael, imamo dobre odnose, o korenima njihovog odnosa sa hriscanstvom, dovoljno govori i rečenica koju često izgovore, nakon Blagodatnog plamena, kazu "opet im se javio onaj". A ja lično, i ne bih podrzao ovakve paganske rituale te da se "umara" telo ili mosti sveca. Ostavi ih gde jesu, a ko zeli da ode gde su njegove /njene mosti, otići će.

Rade

pre 11 meseci

Blokada i novih napada biće sve više nema predaje

Nina

pre 11 meseci

Neka ide slobodno i Riha i ovi sto je podrzavaju u drzavu gde su rituali kako oni kazu drugaciji! A ne kod nas ovde da udaraju narodu na sveto!

Drakce

pre 11 meseci

Nekim ljudima nista nije sveto, bruka jedna.

Bane

pre 11 meseci

Muka mi je vise od koje kakvih kvazi strucnjaka koji ce da izvrcu ruglu i pisu svasta o mnogo cemu u sta se ne razumeju pa i da ismevaju litiju!

Katarina

pre 11 meseci

Boze sto ovakve demone drziis na ovoj zemlji,budaletina .Raspadaces se.Evo zasto cu sutra otici na miting iz razloga sto Vucic podrzava crkvu ,sto ne psuje i ne vredja.

Dona

pre 11 meseci

Kakvi su ovi jadnici , ostavite mosti nasih svetaca na miru!

Miloš

pre 11 meseci

Sreća pa se ništa ne pitate, inače bi nam uništili porodicu skroz. U današnje vreme kad se nalazimo u teškoj situaciji vi ismevate crkvu, organizaciju koja nas je kroz vekove čuvala

Tina

pre 11 meseci

Vecina naroda ne vidi svrhu ni poentu setanja po ulici onih koje Riha podrzava i sa kojima seta, ne vidimo ni svrhu zasto opozicija nosi prazne glave na ramenima i zvoni bezveze.....

Ljuba

pre 11 meseci

Sta su neki ljudi za pare u stanju da rade, pogazili su veru za veceru.

Zoran

pre 11 meseci

Opoziciji više ništa nije sveto, u svom ludilu udarili i na crkvu.

Cveta

pre 11 meseci

Sigurno je Crkva trebala nju da pita sta ce i kako da radi! Nek ne uzima svako u usta ime da spomene i jednog sveca i nek ne vredja ovom narodu ono sto je sveto!

Tara

pre 11 meseci

Ako ovaj gmaz od Antonele ne zna dovoljno "te rituale" i nije joj jasno za "te kosti", nek stavi hleba u usta i uzme da plete, umesto da jede ...... i pise o tome

Ana

pre 11 meseci

Sram bilo opoziciju da ovako nešto izjavi, da im padne i na pamet uopšte. Ništa im nije sveto.

Milan

pre 11 meseci

Opozicija svakim danom izmislja neke nove lazi.

ana

pre 11 meseci

Ako je ovakva idiotkinja ideoloskinja onda smo mi svi rodjaci Nikole Tesle. Zena kojoj je neko dao malo medijskog prostora da lupa gluposti izgleda ne cuje sebe o cemu lupatara! Mozga bez!

Anita

pre 11 meseci

Sramotne izjave, bez ikakvog postovanja crkve i njenih vernika.

Lana

pre 11 meseci

Opozicija je najvece dno dna i bruka za nasu drzavu.

Vlada

pre 11 meseci

Ruzno je sto opozicija izmejava danasnju litiju.

Vasja

pre 11 meseci

Ne mogu da verujem da neko može ovako da komentariše. Neka im je Gospod Bog u pomoći.

Slavka

pre 11 meseci

Pa ne može ni znati, odaje je ime i prezime Antonela Riha i samo se pitam šta radi u Beogradu, šta radi uopšte u Srbiji.

Nedic

pre 11 meseci

Opozicija ne zna za veru i pravoslavlje očigledno ne zna šta su litije

Ćira

pre 11 meseci

Antonela Riha je uvek bila mrzeteljka svega srpskog.

Ivana

pre 11 meseci

Zena se nalupeta za sve pare. Zar ljudima nista nije sveto, pregazili bi preko svega zarad sopstvene gluposti, koristi ili para koje dobiju od opozicionog ucitelja. Uzas!

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija