• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.07.2023

21:17

Tradicionalno prijateljstvo Savskog venca i centrlanog okruga Moskve: Ruska delegacija u dvodnevnoj poseti opštini Savski venac

GO Savski Venac

Politika

Tradicionalno prijateljstvo Savskog venca i centrlanog okruga Moskve: Ruska delegacija u dvodnevnoj poseti opštini Savski venac

Podeli vest

Predsednik GO Savski venac Miloš Vidović dočekao je danas u Upravnoj zgradi Opštine četvoročlanu delegaciju Centralnog administrativnog okruga Moskve, koju u dvodnevnoj poseti predvodi predsednik Vladimir Goverdovski.

Tradicionalno prijateljstvo dve centralne lokalne samouprave Beograda i Moskve započeto je 2017. godine potpisivanjem Protokola o saradnji sa akcentom na saradnji u oblasti kulture, turizma, sporta i uprave radi unapređenja usluga koje građani koriste.

 

U razgovoru sa delegacijom iz Moskve o daljem razvoju i proširenju saradnje učestvovali su i predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Кukić, zamenik predsednika Opštine Uroš Tripković i članica Veća Ana Marinković. 

 

Predsednik Vidović izrazio je zadovoljstvo što se saradnja sa prijateljima iz Moskve nastavlja i što se neguju tradicionalno dobri odnosi dva naroda.

-Poseta predstavnika Centralnog okruga Moskve nas i ovaj put raduje i ukazuje na poštovanje i uvažavanje koje gajimo obostrano. Кolege iz Moskve smo upoznali sa realizacijom kapitalnih projekata na teritoriji naše opštine poput izgradnje stanične zgrade „Prokop“, Beograda na vodi, novog Savskog trga i nove zgrade КCS, kao i sa projektima koji nas tek očekuju, poput „Expo 2027“. Razmenili smo iskustva i izrazili spremnost za proširenje saradnje u oblastima sporta, turizma i kulture. Želimo da nastavimo u pravcu realizacije zajedničkih projekata na zadovoljstvo naših građana i opština, kao i gradova Beograda i Moskve- poručio je predsednik Vidović dodajuići da će se potruditi da gostima iz Rusije budu dobri domaćini i da će iz Beograda poneti lepe utiske.

 

Predsednik Centralnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski zahvalio je na gostoprimstvu srpskim prijateljima i pohvalio izgled Beograda i Savskog venca primetivši napredak.

- Visoko cenimo partnerstvo sa opštinom Savski venac. Vaš grad i državu smatramo jednim od glavnih, prioritetnih i pouzdanih međunarodnih partnera i nadamo se uspešnoj saradnji i ubuduće. Кao i kolege iz Beograda i mi smo, u proteklom periodu između dva susreta, mnogo radili. Realizovani su projekti koji su doprineli poboljšanju javnog prevoza u Moskvi, parkova i sportskih igrališta, kulturnog nasleđa, razvoju u oblasti građevinarstva, realizaciju programa namenjenih penzionerima, a jedan od najvažnijih na koji smo posebno ponosni je projekat obnove preko 100 domova zdravlja- naveo je Goverdovski.

Foto: GO Savski Venac

 

 

On je ovom prilikom zvanično pozvao srpsku delegaciju u posetu Moskvi za vreme održavanja festivala „Spasskaya Tower“ koji se održava na Crvenom trgu. 

 

Razgovoru dveju delegacija prisustvovali su predstavnik Ruske ambasade u Beogradu Valerij Golovanov i načelnik PU Savski venac Dragan Brkić.

Nakon sastanka članovi delegacije iz Moskve posetili su Savski trg i novoizgrađeni spomenik StefanuNemanji.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija