• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2023

14:02

Dajković o medijskoj ofanzivi Podgorice uoči sastanka Vučića i Milatovića: Politički odnosi ne bi trebalo da budu opterećeni prošlošću!

Tanjug/S. Aćimović/S. Radovanović

Politika

Dajković o medijskoj ofanzivi Podgorice uoči sastanka Vučića i Milatovića: Politički odnosi ne bi trebalo da budu opterećeni prošlošću!

Podeli vest

Članak objavljen na portalu "Vijesti" izazvao je buru uoči sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Crne Gore Jakova Milatovića u Beogradu.

Podgoričke "Vijesti", kako je Informer već pisao, objavile se tekst u kome je otkriveno da će Milatović tokom svoje zvanične posete Beogradu pokrenuti pitanje o ekstradiciji nekadašnjeg visokog funkcionera DPS i bivšeg i jedinog predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, “koji sedam godina boravi u Beogradu, iako crnogorske vlasti uporno traže njegovo izručenje po presudama zbog višemilionskih malverzacija u Budvi”.

Ovim povodom kontaktirali smo Vladislava Dajkovića, koji je za Informer poručio da je susret dva predsednika dve bratske zemlje kakve su Srbija i Crna Gora veliki korak napred ka normalizaciji odnosa.

- Ti odnosi bili su poremećeni zahvaljujući konstantnoj antisrpskoj retorici koja je stizala sa zvaničnih crnogorskih adresa minulih godina. Upravo zbog toga smatram da susret predsednika Vučića i predsednika Milatovića ne bi trebao u velikoj meri biti opterećivan pitanjima prošlosti, iako naravno jeste važno rešiti sva otvorena pitanja. Ipak, smatram da bi najveći akcenat morao biti stavljen na jačanje ekonomske saradnje jer i deca znaju da Srbija i Crna Gora ne mogu jedna bez druge, ma iz kog ugla gledali. Stoga, nadam se da ćemo sutra svedočiti bratskom razgovoru dvojice predsednika jednog istog naroda - poručio je Dajković za naš portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija