• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

13.07.2023

08:00

Brutalna prevara tajkunskih medija - Traže zabranu rijalitija, a hoće da prave svoj!? "Ovo je udžbenički primer medijskog beščašća"

printscreen

Politika

Brutalna prevara tajkunskih medija - Traže zabranu rijalitija, a hoće da prave svoj!? "Ovo je udžbenički primer medijskog beščašća"

Podeli vest

Tajkunska televizija Nova S, koja posluje u okviru propagandne mašinerije Dragana Šolaka, navodno se bori protiv rijaliti programa, a istovrememo je raspisala konkurs za rijaliti šou u svojoj programskoj šemi koji bi trebalo da traje između 24 i 80 epizoda od po sat vremena!

Identičan oglas, osim na ovoj televiziji, objavljen je i na TV N1, koja je takođe u Šolakovom vlasništvu! Da licemerje bude veće, ove dve televizije prednjače u kampanji protiv rijaliti programa i čak traže da se zbog toga nacionalne frekvencije oduzmu televizijama Pink i Hepi.

'Rijaliti šou u trajanju 24-80 epizoda, s trajanjem epizode 60 minuta', piše u 4. tački konkursa koji je objavljen na TV Nova S i N1, gde se navodi da će do 30. septembra ove godine biti izabrani najbolji predlozi, a autorima ponuditi mogućnost otkupa materijala i radova i dalje saradnje koja će se regulisati ugovorom.

Foto: printscreen

 

 

Komentarišući ove navode, glavna urednica i direktorka Studija B Ivana Vučićević kaže da nije nikakva tajna da su Šolakovi mediji izvori čistog licemerja.

- Vest da raspisuju konkurs za neki novi rijaliti program udžbenički je primer medijskog beščašća i pokvarenosti. Iako su iz nedelje u nedelju nekritički podržavali takozvane 'proteste protiv nasilja', čiji je zahtev, između ostalog, bio i ukidanje rijaliti programa, televizija Nova S sada raspisuje konkurs upravo za ovakvu vrstu sadržaja. Svima je jasno da ta televizija, kao i opozicija koju podržavaju, gledaju samo u svoje dvorište. Opozicija bi vlast bez izbora, a njihovi mediji mnogo novca na lakim programskim sadržajima. Nova S ovim konkursom gubi svako pravo da više ikada pokrene pitanje kvaliteta sadržaja na drugim medijima. Svakako imaju pravo da emituju rijaliti programe, ali nemaju pravo da to isto uskraćuju drugim televizijama. Besplatan savet: možda bi celu kampanju za svoj rijaliti program mogli da nazovu 'Rijaliti se vraća kući' - naglašava Vučićevićeva.

Matić: Lični interesi Dragana Šolaka

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije ocenjuje da su planovi za pokretanje novih rijalitija na Šolakovim televizija, i to u jeku kampanje protiv istih takvih programskih formata na drugim TV kanalima, jasan pokazatelj licemerja i moralnog posrnuća onih koji su sebe samoproglasili moralnim sudijama i čuvarima slobodnih medija.

- Ovo je istovremeno i jasan pokazatelj da iza zahteva za ukidanje rijaliti programa ne stoji navodna borba protiv nasilja, već se iza tog zahteva kriju poslovni interesi Šolakovih televizija koje su registrovane u Luksemburgu i koje bi zahvaljujući tome takvu zabranu uspešno zaobilazile - ističe Matić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija