• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

15.07.2023

09:38

Kurti je donosio pogrešne odluke! Krasnići: Sateran je uza zid zbog međunarodnih pritisaka!

Informer

Politika

Kurti je donosio pogrešne odluke! Krasnići: Sateran je uza zid zbog međunarodnih pritisaka!

Podeli vest

Politički analitičar Miljazim Krasnići smatra da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti donosio pogrešne odluke vezane za sever KiM, počevši od one za registarske tablice do, kako je rekao, nepotrebnih izbora na severu.

- Greška je sve što je uradio na severu do danas, greška je bila i odluka o tablicama, jer je to izazvalo izlazak (Srba) iz institucija, barikade, pa te nepotrebne izbore na severu - naveo je Krasnići.

Ističe da je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar od početka upozoravao da se "ta pitanja ostave po strani", ali da Kurti nije poslušao savete.

Komentarišući povlačenje dela tzv. kosovske policije sa severa, Krasnići ocenjuje da je Kurti "sateran uza zid" zbog  međunarodnih pritisaka.

- Sada dolazi na poziciju na kojoj je trebalo da bude pre nekoliko meseci i ne bi bilo ovakvih incidenata i ovog velikog pritiska. To zapravo pokazuje da je ili postojala koordinacija sa Srpskom listom i Rajdoičićem kako bi se napravila destabilizacija i olakšao težak položaj Vučića u Srbiji zbog pozicije koju ima u odnosu na Rusiju, ili je to potpuna politička naivnost. Ne mogu da razumem čemu svo ovo ulaganje policijskih napora, sav taj međunarodni pritisak da bi se opet vratio na tačku na kojoj smo mogli da budemo na početku - rekao je Krasnići. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija