• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: "Novosti"/Informer.rs

16.07.2023

11:01

Glava porodice Vlašković iz Leposavića poručio - Samo nek se Nemanja vratio iz pritvora

printscreen/"Novosti"

Politika

Glava porodice Vlašković iz Leposavića poručio - Samo nek se Nemanja vratio iz pritvora

Podeli vest

"Presrećni smo što je Nemanja konačno sa nama kod kuće. Svi smo mu se obradovali, supruga i ja, njegove dve sestre, ali najviše petogodišnja ćerkica. On je dobro i to je nama najbitnije, da će moći sa slobode da se brani protiv optužbi prištinskih policijskosudskih organa".

Ovo je za "Novosti" kratko kaže Radašin, otac Nemanje Vlaškovića (33) iz Leposavića koji je u petak uveče pušten posle jednomesečnog pritvora u zatvoru visokog rizika u Podujevu. Osnovni sud u Mitrovici usvojio je predlog odbrane advokata Predraga Miljkovića i uz jemstvo dozvolio da se Vlašković u daljem postupku brani sa slobode, zbog čega njegov otac nije želeo da komentariše detalje sudskog procesa niti njegovog boravka iza rešetaka.

Nemanja, koji je uhapšen 16. juna tokom mirnog protesta građana ispred zgrade Opštine Leposavić zbog upada pripadnika kosovske policije, tereti se za navodni napad na novinare, raspirivanje verske i etničke mržnje.

Foto: printscreen/"Novosti"

 

- Vlašković je sudu morao da priloži putna i lična dokumenta i obeća da neće napustiti mesto prebivališta - pojasnio je "Novostima" advokat Predrag Miljković.

On napominje da se očekuje odluka suda za puštanje na slobodu uz meru jemstva za još dvojicu Srba koji se terete za ista navodna dela, Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice i Uroša Vukomanovića iz Leposavića.

Foto: printscreen/"Novosti"

 

Podsećamo, Spasić je uhapšen dan posle Vlaškovića, 17. juna na administrativnom prelazu Jarinje, dok se sa maloletnom ćerkom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, a posle četrdesetosmočasovnog policijskog pritvora Osnovni sud u Mitrovici odredio mu je pritvor od 30 dana.

Samo dva dana kasnije, 19. juna rano ujutro, na ulici u Leposaviću, dok je kretao na posao uhapšen je i Uroš Vukašinović (28), koji je zaposlen u "Telekomu Srbija" na KiM. Njega su pripadnici kosovske policije u civilu bukvalno oteli sa ulice. I Vukašinović, kako je izjavio njegov advokat Nebojša Vlajić, tereti se za navodni napad na novinare.

Foto: printscreen/"Novosti"

 

U zatvoru u Podujevu nalazi se još nekoliko Srba uhapšenih proteklih meseci na severu KiM pod nejasnim optužbama. Među njima je i Nenad Orlović (35), radnik JKP iz Kosovske Mitrovice koji je uhapšen 23. juna ispred auto-perionice nedaleko od autobuske stanice gde je radio privatno. On je sedmi Srbin koji je uhapšen od početka najnovije krize, a tereti se za navodni napad na pripadnike Kfora 29. maja. Milunu Milenkoviću Lunetu (37) koji je takođe u pritvoru zatvora visokog rizika u Grdovcu stavlja se na teret navodni terorizam, a posle jednomesečnog, produžen mu je pritvor za još dva meseca. Za isto krivično delo Osnovni sud u Prištini produžio je za dva meseca kućni pritvor Dejanu Pantiću, bivšem pripadniku tzv. kosovske policije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija