• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2023

15:27

Dok Kosmet gori, Kurti pije kafu na moru! Licemerje lažnog premijera prešlo sve granice!

Reuters

Politika

Dok Kosmet gori, Kurti pije kafu na moru! Licemerje lažnog premijera prešlo sve granice!

Podeli vest

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav sastao se juče sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Grčkoj i navodno su razgovarali o situaciji na severu KiM, kao i o daljem putu ka deeskalaciji i primeni svih sporazuma iz dijaloga.

Ovo ništa ne bi bilo toliko čudno, da situacija u južnoj srpskoj pokrajini ne eskalira iz dana u dan, upravo kao posledica prištinskog režima. 

I dok je na KiM velika borba Srba za egzistenciju i borba za slobodu, Kurti pobegne na more i razgovara o normalizaciji odnosa i deeskalaciji situacije, koja je eskalairala upravo zbog njegove ludačke politike. 

Lajčak se sa Kurtijem sastao u ponedeljak, u okviru simpozijuma "Simi" koji se održava u Grčkoj. 

- Na ovogodišnjem "Simi" simpozijumu imao sam korisnu diskusiju sa premijerom Aljbinom Kurtijem o trenutnoj situaciji na severu Kosova i daljem putu ka deeskalaciji i primeni svih sporazuma iz dijaloga - napisao je Lajčak na Tviteru.

 

 

Kurti je u ponedeljak, uz fotografiju na kojoj pozira sa Lajčakom uz kafu, na Tviteru napisao da je sa njim imao dug razgovor o smanjenju tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom.

- Imao sam dug razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom na marginama 25. simpozijuma SIMI na Kritu o deeskalaciji tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom - naveo je Kurti.

Dodao je da je "vreme bilo daleko toplije" od njihove diskusije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija