• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

14:40

Kurtijev teror! Srbin uhapšen na Jarinju

AP/Reuters

Politika

Kurtijev teror! Srbin uhapšen na Jarinju

Podeli vest

Na administrativnom prelazu Jarinje pripadnici takozvane kosovske policije danas su priveli još jednog Srbina, B. L. iz Leposavića, saznaje Kosovo onlajn.

Kako javlja reporter, 34-godišnji B. L. se trenutno nalazi na Jarinju i nije dobio informaciju zbog čega je priveden.

On se vraćao automobilom iz centralne Srbije u Leposavić sa prijateljicom, prijateljem i njegovo troje maloletne dece.

Nakon privođenja, pripadnici takozvane kosovske policije sproveli su B. L. ka policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici.

Kako je za "Novosti" izjavio predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, Lešević je dugo zadržan u kontejnerima takozvane kosovske policije i odveden je u pravcu Kosovske Mitrovice, najverovatnije u južni deo, na informativni razgovor.

- Pre četiri dana Lešević je normalno prešao administrativni prealaz u pravcu centralne Srbije i vratio se na Kosovo i Metohiju bez ikakvih problema - istakao je predsednik Todić dodajući da je u kontaktu sa predstavnicim Kancelarije za Kosovo i Metohiju i da ćemu biti obezbeđen branilac.

Kancelarija za KiM: Zastrašivanje Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je povodom hapšenja još jednog Srbina na administativnom prelazu Jarinje da je reč o novom činu terora Aljbina Kurtija i zastrašivanju Srba, koji je tempiran odmah posle još jedne runde dijaloga u Briselu, na kojoj je Priština demonstrirala svoju osionost.

Kako navode iz Kancelarije za KiM, to je "manir kojem Kurti pribegava svaki put, a meta su mu nedužni Srbi".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija