• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2023

06:55

Ne postoji ništa vrednije od mira! Vučić: Srbijom upravlja naš narod, a ne stranci!

ATAIMAGES

Politika

Ne postoji ništa vrednije od mira! Vučić: Srbijom upravlja naš narod, a ne stranci!

Podeli vest

Moji snovi su nezavisna i samostalna Srbija. Istorija je ta koja će da sudi, a ne da mi sude Amerikanci ili Rusi ili Evropljani - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva.

- Sasvim je sigurno da su sankcije direktoru BIA Aleksandru Vulinu poruka i za mene. I? Šta bi trebalo? Da kleknem na kolena i da molim za milost? Različiti su nam snovi - rekao je Vučić i dodao da je veče pre uvođenja sankcija Vulinu dobio zahtev jednog stranog zvaničnika da najavi sankcije Rusiji kako Vulinu ne bi bile uvedene sankcije.

On je istakao i da ne postoji ništa vrednije od mira.

- Nadam se da ćemo sačuvati mir. Dajemo sve od sebe. Zbog toga sam razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom. Ne postoji ništa vrednije od mira.Ulažemo ogroman trud, prećutimo mnoga zlodela koja dolaze iz Prištine, to nije znak naše slabosti, već odgovornosti - rekao je Vučić.

Povodom tvrdnji da se Priština naoružava zbog baza Srbije, Vučić je naveo da Kurti priča neistine.

- U kopnenoj zoni bezbednosti postoje naše baze još od sukoba sa NATO. Promenili su se uslovi ratovanja, snaga tehnike i tehnologije. Kurti traži dovoljan razlog za besmislice koje izgovara želeći da uvuče Srbiju u sukob sa NATO - kazao je predsednik Srbije i dodao da "Kurti ima ozbiljne komplekse", čim ga je spomenuo 31 put u jednom intervjuu.

Izbori najkasnije do maja 2024.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti izbora kada god to opozicija hoće, a najkasnije do maja naredne godine.
- Više ne znam da li oni hoće izbore. Gledam da im ispunim sve želje. Ako ne bude velikih želja i čestitki za ranije izbore, ići ćemo na izbore u aprilu, maju i to je to. Onda kada dolaze redovno - rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

- Ratne sukobe pokušava da izazove onaj ko o tome govori, ne neko drugi, i on uvek samo prenebregava činjenicu koju mi inače poštujemo, jer mi razumemo da oni Kosovo doživljavaju kao nezavisnu zemlju, ali oni zaboravljaju Ustav Srbije i zaboravljaju kako građani Srbije doživljavaju KiM - kao deo Srbije - naglasio je predsednik.

On se pohvalio i da je srpska vojska 12 puta jača od one od pre 10 godina, navevši da moramo da budemo odvraćajući faktor za sve one koji bi da izvrše agresiju na Srbiju.

- Odluka Vojske Srbije je da budemo vojno neutralni - rekao je on i istakao da imamo dobar odnos sa NATO, ali da je drugo pitanje politike jer Kvinta upravlja NATO.

- Više nije igra napasti Srbiju iz vazduha, a ni 1999. nije bilo lako napasti Srbiju kopnenim putem - konstatovao je Vučić.

U intervjuu datom Prvoj TV Vučić je rekao i da je razgovarao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o isporuci bespilotnih letelica "bajraktara" Prištini.

- To je protiv Rezolucije 1244, to znaju i ljudi u NATO, to znaju i Amerikanci u NATO, to zna i Stoltenberg... Ne sme da postoji ni tzv. kosovska vojska, ni bilo šta. Razgovarao sam sa Erdoganom, rekao je da će uskoro doći u Srbiju i kada bude došao, onda ćemo nastaviti razgovor - rekao je predsednik.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija