• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2023

16:21

Gospodine Nikeziću, nadam se da je sad jasnije! Mali urnisao Đilasovog potpredsednika: To je jedna od prvih lekcija na fakultetu!

Ata images

Politika

Gospodine Nikeziću, nadam se da je sad jasnije! Mali urnisao Đilasovog potpredsednika: To je jedna od prvih lekcija na fakultetu!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali žestoko je odgovorio Dušanu Nikeziću, potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić, potpredsedniku Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Mali se oglasio na Fejsbuku, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

Vlada Republike Srbije usvojila je početkom avgusta uredbe o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih i oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u julu ove godine.

Ovim uredbama se obezbeđuje bespovratna novčana pomoć građanima za saniranje štete u oko 11.000 domaćinstava u Srbiji, i to što pre.

Jer, država ni ovog puta kada je naša zemlja pretprela posledice nekoliko razornih nevremena, ne ostavlja svoje građane na čekanju, u neizvesnosti, bez pomoći.

Ono što gospodin Nikezić u svojim izjavama zaboravlja je da postoje kreditne linije namenjene za hitno reagovanje u vanrednim situacijama i u situacijama elementarnih nepogoda, kako bi se što pre delovalo i pomoglo građanima.

Dakle, država je uvek spremna da finansijski reaguje kada je to potrebno i kada postoje vanredne situacije. Tu je da pomogne i podrži svoje građane, što je više puta do sada i dokazano.

 

Jasno je da ne postoji nikakav novi kredit, jer je sporazum sa Svetskom bankom postignut još 2017. godine, sa mogućnošću odloženog povlačenja sredstava. Mi, podvlačim, nemamo nikakav problem sa likvidnošću, već samo odgovorno upravljamo javnim finansijama.

Gospodina Nikezića brinu i sve veće investicije u Srbiju, brine ga najavljeni veliki investicioni ciklus koji će biti nepovratna odskočna daska za Srbiju koju oni koji su nekada bili vlast nikada neće moći da dosegnu, što im, posledično, opet izbija adute iz ruku za neke buduće kampanje kojima se nadaju.

Nema ništa od toga.

Od pomoći građanima nećemo odustati kao što nećemo odustati ni od daljeg razvoja Srbije u koju ćemo za četiri godine dovesti ceo svet.

Nikezić kaže i da vlast u Srbiji nije ništa ni zaradila ni uštedela. Ne kaže da je Srbija na računu u julu 2012. godine imala tek oko osam milijardi dinara što nije bilo dovoljno ni za mesečnu isplatu penzija, a danas je na računu 469,6 milijardi dinara.

Ova vlast, za razliku od one kojoj je on pripadao, ono što zaradi i uštedi izdvaja za svoje građane i za nove investicije.

Konačno, mogli smo da čujemo da se danas sve gradi isključivo iz zaduženja. Prvo, danas se gradi, za razliku od vašeg vremena, Nikeziću. Drugo, pošto imate problem sa novim najavljenim projektima koji nas očekuju - kao što sam već objasnio, mi ćemo to finansirati delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita.

Najzad, jedna od prvih lekcija na fakultetu, gospodine Nikeziću, jeste da ročnosti investicije, treba da odgovara ročnosti investiranja.

Nadam se da je sada jasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija