• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2023

07:00

Britanski diplomata: Samo Vučić ima snagu da reši pitanje Kosova

Ata images/printscreen

Politika

Britanski diplomata: Samo Vučić ima snagu da reši pitanje Kosova

Podeli vest

Ponekad pomislim da mora da postoje dve Srbije, jedna koja stvarno postoji i druga koja postoji samo u glavama Vučićevih kritičara, kaže ser Ajvori Roberts

U Srbiji trenutno ne postoji ni jedna druga politička snaga osim Aleksandra Vučića koja može da ima većinu i neophodna ovlašćenja za postizanje dogovora o Kosovu, rekao je bivši britanski ambasador u SR Jugoslaviji ser Ajvori Roberts za Demostat 

Upitan da prokomentariše pismo zapadnih parlamentaraca upućeno visokim zvaničnicima EU, Velike Britanije i SAD i specijalnim izaslanicima Miroslavu Lajčaku, Gabrijelu Eskobaru i Stjuartu Piču, a u kojem se traži da se "pojača pritisak na Srbiju" u okviru rešavanja pitanja KiM, Roberts je naveo da ponekad pomisli kako "postoje dve Srbije".
- Ponekad pomislim da mora da postoje dve Srbije, jedna koja stvarno postoji i druga koja postoji samo u glavama Vučićevih kritičara. Prvo, svako ko je bilo koje vreme proveo u regionu zna da pritisak na Srbe jednostavno izaziva tvrdoglavost "iz inata" koja ne može biti od pomoći. Drugo, trenutno ne postoji nijedna druga politička snaga u Srbiji koja može da ima većinu i neophodna ovlašcenja za postizanje dogovora o Kosovu - rekao je Roberts.
- Ne znam odakle tim parlamentarcima informacije, ali ako su zainteresovani za trajno rešenje kosovskog pitanja, onda bi trebalo da puste Kurtija i Vučića da nastave sa razgovorima i da podrže međunarodne pregovarače. Sada moramo svi zajedno da radimo na zajedničkoj viziji regiona koji je povratio političku stabilnost, ekonomski rast i slobodu kretanja - zaključio je Roberts.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija