• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

04.09.2023

17:30

Jalovi pokušaji Prištine! Petković: Kurti želi da postane balkanski ratni lider, a Osmani prikaže Srbiju kao Ukrajinu

Tanjug, Reuters

Politika

Jalovi pokušaji Prištine! Petković: Kurti želi da postane balkanski ratni lider, a Osmani prikaže Srbiju kao Ukrajinu

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su jalovi i providni pokušaji Vjose Osmani da pravljenjem neumesnih i veštačkih paralela između našeg regiona i situacije u Ukrajini prikaže Srbiju kao destabilišući faktor na Zapadnom Balkanu, jer odgovorna i mirotvoračka politika Beograda je upravo najsnažnija prepreka ostvarivanju piromanskih ambicija Aljbina Kurtija.

- Jasno je da Kurti želi da postane balkanski ratni lider, kako bi najzad mogao da obuče maslinastu uniformu, umesto koje je u vreme oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji nosio zatvorski komplet, ali niko ne želi da saučestvuje u njegovim planovima da destabilizuje region, niti želi da pomogne da se njegovi dečački ratnički i velikoalbanski snovi ostvare - istakao je Petković.

On je dodao da Srbija svakim svojim činom grčevito nastoji da mirnim sredstvima neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike.

- Srbija svakim svojim činom, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, grčevito nastoji da mirnim sredstvima predupredi i neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike raspirivanja mržnje i sukoba na Zapadnom Balkanu, i to je svima očigledno. Priština svakodnevnim demonstracijama sile, kršenjem ljudskih prava Srba, uzurpacijom zemljišta i zgrada na severu Kosova i Metohije, pa sad i blickrigom protiv ribolovaca na Gazivodama, želi da uvuče Srbiju u sukobe sa NATO, ali danas se nikome, osim Kurtiju i Vljosi Osmani, ne ratuje, i zato svaki histerični pokušaj da se Srbija ocrni neminovno će se vratiti kao politički bumerang ratnim huškačima iz Prištine - kazao je direktor Kancelarije za KiM.

On je naveo da umesto što neprestano sabotiraju proces normalizacije odnosa, između ostalog i nesuvislim klevetničkim napadima na Beograd, politički ekstremisti iz Prištine bi konačno morali da se upitaju kakvo dobro albanskom narodu na Kosovu i Metohiji donosi stalno podgrevanje ratne atmosfere i kakve će socijalne i ekonomske posledice zbog toga osećati obični ljudi koji samo žele da u miru grade lični i kolektivni prosperitet.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija