• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

08:09

"Neka Srbija i Koreja nastave da koračaju rame uz rame prema budućnosti!" Premijerka Brnabić danas u poseti Seulu! (FOTO)

Instagram/anabrnabic

Politika

"Neka Srbija i Koreja nastave da koračaju rame uz rame prema budućnosti!" Premijerka Brnabić danas u poseti Seulu! (FOTO)

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Južnoj Koreji, gde će se u prestonici Seulu, danas sastati sa premijerom te zemlje Han Dok-Suom.

Učinjena mi je izuzetna čast da budem ovde. Ujedinjeni zajedničkim težnjama i inovativnim duhom naših naroda, neka Republika Srbija i Republika Koreja nastave da koračaju rame uz rame prema budućnosti na bazi međusobnog poštovanja, posvećene saradnje i dugovečnog partnerstva - kazala je predsednica Vlade Ana Brnabić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

 

- Posetu Republici Koreji započela sam polaganjem venca i upisivanjem u Knjigu posetilaca na Nacionalnom groblju u Seulu, mestu posvećenom palim borcima koji su se odvažno borili za svoje ideale i za slobodu R. Koreje - istakla je Brnabić.

Pre bilateralnog sastanka, predsednica Vlade Srbije je položila venac na Nacionalnom groblju u Seulu. Po završetku sastanka, ambasador Srbije u Seulu Nemanja Grbić će potpisati Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

U čast premijerke Brnabić biće organizovan svečani ručak, posle čega će se delegacija Vlade Srbije sastati sa rukovodstvom kompanije „SK Bioscience“, jedne od vodećih južonokorejskih kompanija u oblasti biomedicine.

Premijerka Brnabić će potom posetiti Korejsku agenciju za promociju trgovinskih investicija (KOTRA), gde će razgovarati sa predsednikom te agencije. KOTRA je 2015. godine otvorila predstavništvo u Beogradu i potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede Srbiјe. Srpska delegacija će tokom prvog dana posete Seulu na večeri imati priliku da razmeni iskustva i sa rukovodstvima kompanija „Yurs“, „LS“ i „Kyunghin Cable“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija