• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2023

13:40

Vesić: Izgradnjom nove zgrade terminala povećavamo kapacitet niškog aerodroma do 1,5 miliona putnika

informer.rs

Politika

Vesić: Izgradnjom nove zgrade terminala povećavamo kapacitet niškog aerodroma do 1,5 miliona putnika

Podeli vest

Nova zgrada terminala na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu građevinski bi trebalo da bude završena do kraja novembra nakon čega će uslediti opremanje, a očekuje se da će putnici moći da je koriste od sledeće letnje sezone, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je, prilikom obilaska radova, rekao da niški aerodrom zaslužuje da dobije novu zgradu s obzirom na to da ima sve veći broj putnika, te podsetio da trenutno iz Niša saobraća 13 linija od čega su tri sezonske i deset redovnih.

 

Naveo je da će niški aerodrom ove godine premašiti rekord iz 2019. godine kada je imao 422.000 putnika i istakao da je taj aerodrom projektovan za oko 1,5 miliona putnika što znači da će Niš postati sve značajnije putničko i kargo čvorište kada je u pitanju avio saobraćaj.

- Imaćemo više putnika i ovaj aerodrom će se razvijati - naglasio je Vesić.

Istakao je da država ulaže u našu avioinfrastrukturu zato što je Srbija na raskrsnici različitih puteva i zato što imamo sve više avio saobraćaja.

- Zbog toga naši aerodromi imaju sve više putnika. Očekujem da do kraja novembra budu završeni građevinski radovi i da pokušamo da do letnje sezone građani Niša, kao i oni koji lete sa ovog aerodroma koriste novu aerodromsku zgradu - rekao je Vesić.

Za to treba dosta posla koji, dodao je, podrazumeva da se zgrada završi i opremi, kao i se uradi kompletno parterno uređenje.

- Čeka nas i izgradnja novog tornja kao i rekonstrukcija stare zgrade ili izgradnja nove. U svakom slučaju, čeka nas povećanje kapaciteta niškog aerodroma do 1,5 miliona putnika i to je najbolja vest za Niš. Niš dobija brzu prugu, novu aerodromsku zgradu, više avio linija i na taj način se razvija i ostvarujemo da postane bolje mesto za život svih ljudi - rekao je Vesić.

Direktor JP "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković zahvalio je vladi i resornom ministarstvu na podršci i rekao da se očekuje da će nova terminalna zgrada na niškom aerodromu građevinski biti gotova do kraja novembra.

Naveo je da će se potom nastaviti sa opremanjem i svime što je potrebno i da će se nastojati da sve bude spremno za saobraćaj sledeće letnje sezone.

- Pokazalo se da je ova letnja sezona na niškom aerodromu bila rekordna jer smo i u julu i u avgustu imali više od 50.000 putnika što nije zabeleženo u istoriji ovog aerodroma - rekao je Zdravković.

Naveo je da su najveće primedbe putnika bile na komfor i nedostatak komercijalnih sadržaja na aerodromu.

- Izgradnjom ove zgrade stvoriće se mnogo bolji uslovi za naše putnike, veći komfor i mogućnost za komercijalne sadržaje, a  samim tim očekujemo da privučemo i neke nove putnike što bi, nadamo se, zainteresovalo i nove avio kompanije koje će prošiti opseg destinacija sa našeg aerodroma - rekao je Zdravković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija