• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2023

12:44

Vujović obišla početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Boljevcu

informer.rs

Politika

Vujović obišla početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Boljevcu

Podeli vest

Radovi na najvećem ekološkom projektu u Boljevcu, na izgradnji 10 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže, počeli su danas simbolično na Dan opštine i u prisustvu ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.

Vujovićeva je pozdravila radnike koji su danas na terenu započeli veliki posao, i zamolila ih da budu vredni, kako bi završili u roku ovaj projekat, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže je važan projekat, koji će građanima Boljevca unaprediti kvalitet života i zato je važno da se radovi završe što je pre moguće. Naredni korak, koji planiramo u sledećoj godini, jeste priprema dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u ovoj opštini - rekla je Vujovićeva, koja je početak radova obišla zajedno sa predsednikom opštine Boljevac Nebojšom Marjanovićem.

Počela kamapanja od nacionalnog značaja - „Ne pali strnjiku!“

Ministarka je naglasila da se u ovom momentu širom Srbije gradi 100 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže.
- Trenutno kanalizacionu mrežu gradimo i u Nišu, Gornjem Milanovcu, u Pećincima, na Kopaoniku. Uskoro će krenuti i radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda. U ove svrhe smo obezbedili 200 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, sredstva iz evropskih fondova (IPA), a slični projekti se realizuju i kroz projekte drugih ministarstava. Realizacijom ovakvih projekata radimo na izgradi ekološke infrastrukture koja je od strateškog značaja za Ministarstvo koje vodim, jer sa razvojem i izgradnjom zelene infrastrukture menjamo i sliku Srbije na bolje - rekla je Vujovićeva.

Ona je navela da je izgradnja kanalizacione mreže najveći projekat Ministarstva u ovoj opštini, ali ne i jedini. Podsetila je da su u ovoj opštini već uspešno realizovani projekti koji su za cilj imali zaštitu zemljišta i bolji kvalitet vazduha kroz projekat zamene stare kotlarnice. U ove projekte, Ministarstvo je uložilo više od 23 miliona dinara.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija