• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.09.2023

16:12

Salonski političar! Terzić: Jovanović širi lažne vesti, a utabao je stazu nezavisnom "Kosovu"

sns.org.rs

Politika

Salonski političar! Terzić: Jovanović širi lažne vesti, a utabao je stazu nezavisnom "Kosovu"

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Miloš Terzić rekao je da su Srbi najviše izgubili na političkom, ekonomskom i diplomatskom planu po pitanju KiM kada se dijalogom bavio Miloš Jovanović.

- Veštim diplomatskim umećem, Vučić je u međunarodnoj areni uspeo da preokrene stvari u korist Srbije i da obezbedi to da sada u sistemu UN imamo većinu zemalja koje ne priznaju lažnu državu i što je još važnije da temu КiM vrati na pregovarački sto. Pobedio je Vučić sve pregovarače sa prištinske strane i poslao ih u istoriju, a sigurno je da će ista sudbina zadesiti i Кurtija - ističe Terzić.

Pred novu rundu dijaloga! Vučević: Nadam se da će pregovori u Briselu dovesti do smirivanja tenzija na KiM

Prema njegovim rečima, nažalost, zahvaljujući pogubnim političkim potezima u pregovorima u kojima je do 2012. godine važnu ulogu imao Jovanović, došli do toga da se tema КiM izmesti iz sistema UN u sistem EU.

- To jasno potvrđuje da su salonski političari poput Miloša Jovanovića pokušali da utabaju stazu kosovsko-metohijske nezavisnosti, uz nemerljiv štetu koju su naneli Srbiji ostavivši nas u katastrofalnoj pregovaračkoj poziciji. Iako mu je Vučić na posebnoj sednici Narodne skupštine više puta ponovio da ne dolazi u obzir priznanje ni implicitno ni eksplicitno priznanje tzv. Кosova, kao ni članstvo lažne države u sistem UN, Jovanović je nastavio sa širenjem lažnih vesti ne bi li pred izbore prigrabio jeftine političke poene. Vučić je jasno poručio i Кurtiju i predstavnicima međunarodne zajednice da mu ne pada na pamet da potpisuje bilo šta što je protivno srpskim nacionalnim interesima na КiM, već da je jasan prioritet formiranje ZSO - naglašava Terzić, i dodaje:

Nastavlja se borba za KiM! Vučić danas u jednodnevnoj poseti Briselu

- U trenutku dok iz EU stižu jasne poruke da je krivac za aktuelnu situaciju Кurti  koji opstruiše dijalog, a dok taj isti Aljbin Кurti preti srpskom narodu na КiM, Jovanović se pridružuje hibridnom ratu protiv sopstvene države, a da pritom nijednom rečju ne pominje one koji sprovode okupaciju severa КiM i koji vrše teror nad našim narodom, putem nelegalnih hapšenja, kroz pokušaje otimanja srpske zemlje, upucavanje naših sunarodnika, prebijanje naše dece... Predsednik Vučić ulaže nadljudske napore da zaštiti naš narod svim raspoloživim političkim i diplomatskim sredstvima i nikada nećemo dozvoliti da se dogode pogromi i proterivanje Srba sa КiM. Uvidevši razliku između politikantske politike Jovanovića i državničke politike Aleksandra Vučića, došlo se do toga da članove DSS-a na КiM možemo prebrojati na prste jedne ruke - zaključuje Terzić.

(FOTO) Albanci zapalili sve što je imao! Čini sve da skrpi neki dinar, otima se za sezonske poslove, ali... Tuga!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija