• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.09.2023

17:06

Mrtva trka - Orlić: Štetočine iz bivšeg režima o politici ne znaju ništa

Pedja Milosavljević

Politika

Mrtva trka - Orlić: Štetočine iz bivšeg režima o politici ne znaju ništa

Podeli vest

Za bivši režim početak septembra očigledno je značio start otvorenog nadmetanja na temu: "Govori o izborima, pokaži da si najgluplji i najnesposobniji u celoj ekipi – pokaži da si lider!“ I krenula je među njima prava – mrtva trka.

Ovo u saopštenju ističe Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

''Grupno su, tek da niko ne ispadne slučajno gluplji i nesposobniji od drugih, poslali „pismo“ predsedniku Aleksandru Vučiću u kom doslovce „zahtevaju“ – da izbore raspiše do kraja godine. Što bi značilo, s obzirom na zakonske rokove, da su planirali vikend početkom marta ili krajem februara kao izborni dan. Ali, čim im je predsednik Srbije objasnio šta su to sami potpisali, udariše svi đuture u kuknjavu: „Ne, mi nismo hteli to! Mi smo samo hteli da pokažemo da smo jednako glupi i nesposobni!“ Nije da to nismo znali, ali – tu, izgleda, prava drama tek počinje.

Zdravko Ponoš, još uvek ošamućen od debakla na predsedničkim izborima, prelazi u vođstvo u disciplinama gluposti i nesposobnosti. On kaže: „Ma, Vučićeva priča o izborima služi samo za ubacivanje klipova u točkove saradnje opozicije. "Eto, ispade: Ponošu je saradnju sa Jeremićem pokvarila „Vučićeva priča o izborima“, a ne Đilasovo vrbovanje za prošle izbore? Кakvo otkriće. Кao što mu je saradnju sa istim tim Đilasom, prvi dan nakon tih izbora na kojima je završio potučen do nogu, izgleda opet pokvario – Vučić? Mora da je Vučić i podelio „zelene“ na pet frakcija u međuvremenu, naterao Zelenovića da ukrade fejsbuk Ćuti, izbacio i Aleksića iz Jeremićeve kombi stranke, a sve ostale u toj bulumenti lopova i štetočina iz bivšeg režima prosto primorao da se međusobno psuju, svađaju oko mesta za sedenje u Skupštini i famozne uloge „lidera“? U kategorijama njihove gluposti i nesposobnosti, dabome.

Radomir Lazović, opet, ne dozvoljava Ponošu da u ovoj trci odmakne, pa hitro dodaje: „Neću da licitiram datumima, ali Vučić se izbora plaši!“ Eto, sad ispade: Aleksandar Vučić ih mesecima već poziva da se izjasne oko izbora, poručuje da će dobiti izbore, samo da izađu sa nekim zajedničkim stavom – zato što se izbora „plaši“? A za sve to vreme oni viču „Nećemo izbore, nisu tema izbori, neka samo pokuša da ih raspiše pa će videti on, izaći ćemo na ulice i sprečićemo te izbore!“ – zato što se... ne plaše izbora? Čudo od pameti. Dobro, to da „neće da licitira datumima“ – to je tačno. Jer očito ne bi ni bio u stanju, sve i da želi, čim ne zna ni šta je potpisao.

Ovaj dvojac „lidera u povoju“ žustro sustiže Stefan Jovanović oštroumnim zaključkom: „Te izbore, tada, niko nije ni tražio!“ Eto - poništi čovek jednom rečenicom celo pisanije koje su potpisali onoliki genijalni stratezi: od Lutovca, preko Aleksića (bez tasta - ovog puta), sve do Marinike. Ima da nisu tražili, kad on kaže da nisu. I kad već nije tražio Jeremić, kom očigledno svi ostali nisu dozvolili ni da se potpiše više zajedno sa njima. Valjda da titulu najglupljih i najnesposobnijih ne bi morali još i sa njim da dele. Mada to ništa ne bi promenilo, ni njima, ni njemu. U tome su jednaki „lideri“ – bili i ostali.

Tek, kad je o politici i životu u Srbiji reč – pokazali su, svi zajedno, da o tome i dalje ne znaju ništa. Jer politika zaštite narodnih i državnih interesa upravo podrazumeva sve ono za šta oni nisu: i nova povećanja penzija i plata, i značajne popuste na brojne namirnice, i bolji život ljudi, baš kao i posvećenu borbu za Srbiju – jednako u Briselu, pred UN, ili na bilo kom trećem mestu. Tu i takvu politiku danas predvodi Aleksandar Vučić, neprikosnovenom voljom naroda. Ta se narodna volja na izborima uvek potvrđuje – bez greške. Pa, biće da to zapravo najviše i brine sve neznalice, lopove i štetočine iz bivšeg režima, dok se međusobno sapliću u trci za „lidera“-  u gluposti i nesposobnosti. Samo neka brinu, imaju i zašto. I srećna im ta njihova trka: Srbija se, u svakom slučaju, odavno uputila sasvim suprotnim smerom - što dalje od njih'', navodi se u ovom  saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jovanov: Kada god izbori bili, odgovor naroda biće isti
Politika

Jovanov: Kada god izbori bili, odgovor naroda biće isti

Pozivam sve predstavnike opozicije, i Ponoša, i Zelenovića, i žute, i Jeremićeve, sve te derivate Demokratske stranke, da kažu u kom se tačno pasusu dopisa koji su poslali predsedniku Aleksandru Vučiću nalazi rečenica u kojoj traže održavanje izbora pre kraja godine, kaže član Predsedništva SNS Milenko Jovanov.

18.09.2023

15:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija