• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2023

09:34

Politika sa kičmom – Vučić u UN

printscreen

Politika

Politika sa kičmom – Vučić u UN

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao vrlo značajan govor na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Kako kaže, predsednik je rekao da je Srbija zemlja koja je na putu ulaska u EU, ali nije spremna da okrene leđa prijateljstvima koja  je gradila vekovima.

- To je najkraća definicija politike Srbije. Politika sa kičmom. Politika koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde.  Važno je da je tamo na ovoj svetskoj tribini rekao kako je nepoštovanje međunarodnog zakona dovelo do cepanja Srbije koje je počelo 2008. godine. Isto tako je istina i da je gaženje Povelje UN kad je reč o Srbiji bila preteča brojnih sukoba i problema sa kojima se danas svet suočava - naglašava Vučević.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

On dodaje da je najvažnije i najhrabrije to što je rekao da “svi oni koji su sproveli agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a mi ga podržavamo i ne menjamo svoja načela. Za nas svako nasilje je isto“.

- Ovako je mala Srbija održala lekciju moćnima. Sada su mnogima puna usta teritorijalnog integriteta zbog Ukrajine, a kad je Srbija u pitanju to se ignoriše.  Važno je i što se prilika govora na generalnoj skupštini UN iskoristila i za istinu koju je Predsednik Srbije izrekao a to je da se danas na Kosovu odigrava ogoljeno nasilje koje nad Srbima primenjuju separatisti Aljbina Kurtija. Kampanja terora na Kosovu nad Srbima se nastavlja ali to “veliki” svet ne zanima. Srbima preti humanitarna katastrofa a veliki okreću lice. Teško je kad si usamljen ili što bi Njegoš rekao “slamka među vihorove” ali Srbija će na kraju izaći kao pobednik zato što je pravda i istina na našoj strani - zaključuje ministar odbrane. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija