• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo online

27.09.2023

16:20

Detonacije samo tresle! Meštani Banjske posle incidenta u strahu i neizvesnosti - Ubijaju, pale, tu su dečica, samo sedimo na podu

Kosovo online

Politika

Detonacije samo tresle! Meštani Banjske posle incidenta u strahu i neizvesnosti - Ubijaju, pale, tu su dečica, samo sedimo na podu

Podeli vest

Prosvetni radnik u penziji i meštanin Banjske Milenko Luković rekao je za Kosovo onlajn da se, nakon incidenta u nedelju kada su nastradala trojica Srba i albanski policajac, u njegovom selu osećaju samo strah, zebnja i neizvesnost.

Kaže da je tokom incidenta sa porodicom presedeo na podu, dok se od silnih detonacija tresla kuća. Policija mu je upala na posed i obila kćerkinu kuću i pomoćni objekat. Očekivanja nema, kao ni nadu u bolje sutra.

- Šta da vam kažem užasno, strahovito, toliki strah, unučići unutra... Od silnih detonacija tresla se kuća. Sedeli smo na podu, sutradan isto tako ceo dan. Ne znam više zaista šta da se radi i kako da se radi. Nije mi za mene, u godinama sam, ali dečica su tu, osmoro maloletnih unučića. Gde, kuda? Kome smo šta zgrešili pa nam se ovako uvek nešto dešava, te napadi, te ubistva, te paljevine. Ne znam dokle zaista. Ne znam da li je to neka naša sudbina ili volja jačih, a izgleda da je to da nam rade šta hoće i kako hoće - rekao je Luković.

Istakao je da su juče na njegovom posedu bili pripadnici Kosovske policije i da su mu obili kuću njegove kćerke i pomoćnu baraku, iako bi, kako kaže, sve sam otvorio da su ga pitali.

Kaže i da su obijene još neke kuće u komšiluku i kroz suze dodaje da ni on, ni njegova porodica ne mogu da se smire.

- Mi smo uništeni. Sramota me što prolivam ove suze sada, ali bol i strah su jači od svega. Niko nije izlazio iz kuće, nismo smeli da izađemo. Nikakav kontakt nismo imali ni sa kim u selu - rekao je on.

On naglašava da meštani nemaju više ni u koga poverenje i da ne očekuju da će biti bolje.

- Ako se od vrha države večito govori 'imali smo korektne razgovore, imali smo razgovore sa prijateljima', ali čiji su to prijatelji, srpski neprijatelji? Ko to radi? Rade predstavnici Kfora, Unmika, Euleksa, zar bi smeo neko, ako im oni ne dozvole? Jer, gledajući sutradan sa prozora tamo je više bilo onih iz Kfora koji su čuvali tu policiju. Vidi se ko otvoreno istupa protiv našeg naroda i ko gleda da nas uništi i iseli odavde. Krive Kurtija, on je samo izvršilac naređenja Kforovaca i Euleksa ili Bajdena, Šolca, Makrona i da ne nabrajam dalje - naveo je Luković.

Ukazuje da ukoliko pogledamo u prošlost uvek su isti ljudi proganjali srpski narod.

- Slabi smo, mali smo, trpimo, nerviramo se i šta ćemo. To je naš život i svakodnevnica. Ne očekujem ništa bolje. Kada bih mogao da kažem Vladi Srbije i Srbiji neka nekako podignu Arsenija Trećeg Čarnojevića i neka nas negde vodi u neki spas, inače ovakav život ne vredi - zaključuje Luković.

Svetlana Luković iz Banjske kaže za Kosovo onlajn da je u depresiji od nedelje, kada je u selu došlo do pucnjave.

Priseća se da je ustala da nahrani kokoške i onda shvatila šta se dešava, od tada, kako kaže, suze ne prestaju.

Svetlana Luković drži i trgovinsku radnju u Banjskoj, ali od nedelje niko nije ušao u nju. Svi su, ističe, preplašeni.

- Ne znam šta da kažem ja sam pod terapijom. Kada sam ušla u kuću i sela polivali su me vodom. U depresiji sam. Svi smo u šoku - kazala je Luković.

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija