• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

20:08

(VIDEO) Ovako radi Šolakova fabrika laži! Brutalan falsifikat Vučićeve izjave - pogledajte!

printscreen

Politika

(VIDEO) Ovako radi Šolakova fabrika laži! Brutalan falsifikat Vučićeve izjave - pogledajte!

Podeli vest

Mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka, koji se lažno predstavljaju kao nezavisni, objektivni i profesionalni, brutalno su falsifikovali izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nedavno gostujući na javnom servisu, Vučić je govorio o krvoproliću na Kosovu i Metohiji, za šta je odgovaran Aljbin Kurti koji sistematski sprovodi teror na KiM, a jedno od nezaobilaznih pitanja bilo je i pitanje o Milanu Radoičiću, sada već bivšem potpredsedniku Srpske liste.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Upravo predsednikov odgovor na pitanje koje se odnosilo na Radoičića poslužilo je propagandistima Šolakovih medija da u potpunosti krivotvore predsednikove reči.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u video snimku i uverite se i sami.

 

 

Foto: Printscreen/TV Pink

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponovio da će Radoičić morati da se odazove nadležnim organima, a da li će ga tužilac goniti to je pitanje za samog tužioca.

Ako je neko mislio da će on da beži i da se krije - neće. On i momci koji su u tome učestvovali se time ponose, oni to gledaju na drugačiji način. Ja ne mislim da ima pravo bilo ko bilo koga da ubije. I zato mislim kao i za neke druge stvari, moraće neka pitanja da se postavljaju. A možda uopšte nije učestvovao u tom delu, pa će tužilac naći nešto drugo ili neće naći ništa, to je pitanje za tužioca, a ne za nas - rekao je predsednik.

Kako je Informer već pisao, Radoičić se danas oglasio otvorenim pismom, koje je na konferenciji za novinare pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

- Zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septebra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska. Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter nitii nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem. O ovome nisam obaveštavao nikoga, niti sam od ni od koga imao bilo kakvu pomoć, jer smo već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora Kurtijevom teroru. Zbog povinovanja političkim razlozima smirivanja situacije smo se u više navrata povlačili bez ostvarenog vidljivog rezultata jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprineti deeskalaciji, a da će KFOR i međunarodna zajednica preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda - naveo je između ostalog Petronijević u ime Radoičića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija