• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.10.2023

09:14

Na severu KiM mimohod za žrtve Kurtijevog terora Stefana, Bojana i Igora -„Sine, kako te majka dočekuje“!

printscreen/tanjug

Politika

Na severu KiM mimohod za žrtve Kurtijevog terora Stefana, Bojana i Igora -„Sine, kako te majka dočekuje“!

Podeli vest

Suze i jecaji članova porodica, prijatelja, komšija, dopirali su juče ispred kapele u Rudaru nadomak Zvečana, na severu naše južne pokrajine. Tu su juče posle podne, posle sedam dana, iz Prištine dopremljena tela trojice Srba ubijenih u Banjskoj, Stefana Nedeljkovića, Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića, žrtava Kurtijevog terora

Tela su dopremljena pogrebnim vozilima Kosovske Mitrovice, a porodice su juče prvi put videle svoje najmilije, dopremljene, kako se saznaje, u vrećama i pokrivene čaršavima.

U obližnjoj kapeli članovi porodica, kako i nalažu naši pravoslavni običaji, svoje najmilije su doterali, presvukli, da bi ih potom poslednji put odvezli do svojih kuća.

- Sine, sine, kako te majka dočekuje - čula se kuknjava majke jednog od ubijenih Srba, koje su prethodno oko 15 časova preuzeli u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

U Rudare su posmrtni ostaci Stefana iz Zvečana, Bojana i Igora rodom iz Leposavića, stigli u dvoja pogrebnih vozila oko 16 časova. Jecaji rodbine dopirali su ispred kapele, a ispred kuće Nedeljkovića u Zvečanu, komšije i prijatelji došli su da izjave saučešće. Skamenjenih lica stajali su na putu ispred kuće, u mimohodu, da odaju počast ovom vrsnom sportisti i ocu tri maloletne devojčice.

Malobrojne novinarske ekipe bile su na putu ispred kapele, gde su neposredno pre dopremanja tela defilovala vozila tzv. kosovske policije, Euleksa i Kfora. Tešku, mučnu tišinu u kapeli i oko nje juče su prekidali samo jecaji i tihi razgovori novinara i okupljenih građana.

- Prolaze samo da izvide situaciju - komentarisao je jedan od građana gledajući policijska vozila. Kaže da se velika nepravda slila na ubijene Srbe, njihove porodice, ali i čitav srpski narod van Kosova i Metohije.

- Od 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju Srbi su ubijani, ugnjetavani, terorisani… Nemaju slobodu kretanja, proterani su sa svojih ognjišta, iz kuća, stanova, gradova, sa radnih mesta…. I na sve to ta međunarodna zajednica nije reagovala, niti je to taj demokratski svet želeo da vidi i čuje. Kada su Albanci iz šuma ubijali vojnike i policijace tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, regularne države i regularne formacije, oni su bili „oslobodioci“. A kada se Srbi bore za svoja prava, kada hoće da zaštite svoje porodice od terora Prištine, onda su „teroristi“ - kaže nam revoltirano jedan od sagovornika ne želeći da mu spominjemo ime.

Ljutito dodaje da svi na svetu imaju pravo da se bore za svoja osnovna ljudska i demokratska prava i da uređuju svoje živote osim Srbi sa Kosova i Meothije koji su taoci Kurtijeve vlasti, ali i međunarodnih misija.

- Strašno je i prestrašno kojem smo teroru izloženi godinama. To se više ne da trpeti, jer tzv. kosovska policija na svakom koraku demonstrira silu. Eto vidite, i malo pre koliko je njihovih vozila prošlo dok očekujemo tela naših ubijenih komšija - zaključuje sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Danas sahrane ubijenih Srba!
Politika

Danas sahrane ubijenih Srba!

Trojica Srba koji su ubijeni prošle nedelje u Banjskoj, Stefan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković biće sahranjeni danas u Vrnjačkoj Banji i Leposaviću.

01.10.2023

07:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija