• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.10.2023

16:57

Kome je zapravo pretio Lazović? Izvršio vandalski čin, pa poručio: Smatrajte ovo upozorenjem!

printscreen

Politika

Kome je zapravo pretio Lazović? Izvršio vandalski čin, pa poručio: Smatrajte ovo upozorenjem!

Podeli vest

Na prozapadnom protestu "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović izvršio je vandalski čin, prefarbavši tablu RTS i tom prilikom izrekao pretnje novinarima ove kuće.

- Mi želimo da vi radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da postajete Pink. To ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem - rekao je Lazović. 

Takozvani nezavisni mediji i udruženja glasno ćute na pretnju izrečenu njihovim kolegama, ne pitajući čak ni šta ovo upozorenje znači i šta iza ove pretnje dolazi kao kazna za novinare koji ne rade po ukusu političara.

Niko ne pita Lazovića kako će izgledati mediji ukoliko takvi kao on budu disciplinovali novinare i da li je ovo upozorenje za otpuštanje, hapšenje, prebijanje.

A izvinjenje?

Lazović je, na optužbe predsednika Upravnog odbora RTS-a Branislava Klanščeka da je prefarbavanje table RTS-a u pink čin koji predstavlja nasilje i pritisak na zaposlene u javnom medijskom servisu, odgovorio da on nije bio na protestu pa ne može znati šta je sve rekao!!! 
Izvinjenje novinarima koji su već od opozicije doživeli pretnje motornom testerom nije izrekao nijedan od organizatora protesta "protiv nasilja". 

Da ironija bude veća, Lazović je to izgovorio na protestu "protiv nasilja".

Inače, na RTS-u radi supruga Borka Stefanovića, koji učestvuje na protestima i na koju se ta pretnja odnosi, poslanica SSP Tanja Manojlović, Jovan Memedović koji otvoreno podržava proteste.

Da li je Lazović njima zapretio ili ako su oni izuzeti zbog rođačkih i političkih veza, zašto nisu stali u zaštitu svojih kolega kao borci za Srbiju protiv nasilja?

Brojne nevladine organizacjje kao i sam kolegijum RTS-a, nisu stali u zaštitu novinara ove kuće, sto samo govori kakve bi medijske slobode bile u Srbiji kada bi oni uspeli i da dođu na vlast. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ANEM: Osuđujemo postupak Radomira Lazovića
Politika

ANEM: Osuđujemo postupak Radomira Lazovića

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija smatra da je Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta, na protestu ispred zgrade republičkog javnog medijskog servisa, održanog 30. septembra, prešao granicu koja odvaja politički aktivizam od potencijalnog ugrožavanja bezbednosti medijskih radnika.

01.10.2023

16:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija