• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stanković

06.10.2023

06:39

Lobista na zadatku! Ališa Kerns se ostrvila na našu zemlju: Kaznite Srbiju zbog Radoičića

Printscreen You Tube/Beta

Politika

Lobista na zadatku! Ališa Kerns se ostrvila na našu zemlju: Kaznite Srbiju zbog Radoičića

Podeli vest

Britanska poslanica Ališa Kerns, šefica spoljnopolitičkog odbora parlamenta Velike Britanije, ponovo je udarila na Srbiju, ovoga puta zatraživši od zvaničnog Londona da kazni Srbiju zbog bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića!

Kernsova je ustvrdila juče da je lažna država 'Kosovo' pod sankcijama, dok protiv naše zemlje 'još nisu preduzete nikakve mere iako je Milan Radoičić ostao na slobodi'!?

Foto: ATAIMAGES

 

 

- Radoičić ostaje na slobodi u Srbiji. Još nema reperkusija za Beograd od strane Velike Britanije, SAD, EU uprkos ubistvu policajca, naoružavanju paravojnih formacija, kidnapovanju policajaca i ulozi u ozbiljnom ranjavanju NATO trupa. Ipak, Kosovo ostaje pod sankcijama EU. Diplomatija odvraćanja - napisala je Kernsova na društvenim mrežama.

Šiptari jedva dočekali

Ovu izjavu britanske poslanice brže-bolje je podržao i takozvani ambasador lažne države 'Kosovo' u Londonu Iljir Kapiti.

'Bilo bi duboko razočaravajuće da se Srbija ne suoči sa posledicama za obuku i podršku teroristima da napadnu sever Kosova. Nedostatak akcije kao odgovor postavlja važna pitanja. U međuvremenu, iznenađujuće, Kosovo je podvrgnuto sankcijama EU', naveo je Kapiti.

Foto: printscreen

 

 

Bivši diplomata Zoran Milivojević, upitan da prokomentariše ove navode, upozorava da Ališa Kerns nastavlja svoju antisrpsku kampanju.

- Kada je reč o Banjskoj, tu nisu podjednaki stavovi, ni u SAD ni u EU. Brisel je to odmah kvalifikovao kao navodni 'terorizam' i optužio Srbiju da stoji iza toga. Amerika ni do dana današnjeg nije stala iza te priče. Različit je pristup Vašingtona i Brisela po tom pitanju. Ne postoji nikakav osnov za uvođenje sankcija našoj zemlji. A što se tiče sankcija Prištini, one nikad nisu ni zaživele. Da postoje sankcije, Vjosa Osmani ne bi bila u Granadi, što pokazuje da Kurti i njegova politika imaju određenu podršku u delu međunarodne zajednice. Srbija je dala argumente, pokrenula je i neke procese na unutrašnjem planu, pre svega prema Radoičiću, što jasno pokazuje da je Srbija potpuno čista u ovoj priči - ističe Milivojević.

Ima jasan zadatak

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Ljubiša Đurović, član SPS i direktor KC 'Vlada Divljan', ocenjuje da je zadatak Ališe Kerns jasan i da ona ima ulogu da pokuša da potpuno ocrni Srbiju.

- Iz želje da postigne taj cilj, ona demaskira čitavu situaciju i postaje jasno odakle glavni vetar duva. Da imaju zakonskih elemenata da nam uzmu Kosovo i Metohiju, oni bi to već učinili. Kosovo se može izgubiti samo ako neko u ime Srbije nešto potpiše, a siguran sam da se takav u Srbiji neće naći. Nema predaje! - zaključuje Đurović.
 

Foto: Zoran Sinko

 

 

POTPREDSEDNICA SRS, VJERICA RADETA

- Ustanak protiv tiranije je legalan i legitiman u svakom društvu, u svakom sistemu i u svakoj državi. Taj stav smo izneli i pre nego što smo znali da je Milan Radoičić bio sa tom grupom. Ni posle toga nismo promenili stav, Milan Radoičić je heroj, kao i svi Srbi na KiM.

Foto: Zoran Sinko

 

 

DRAGOLJUB KOJČIĆ, POLITIČKI FILOZOF

- Ališa Kerns je albanski lobista. Pokušava da skrene pažnju sa pravog izvorišta krize i bezakonja na Kosmetu i pridružuje se ešalonu vodećih podstrekača Kurtijevog nasilja nad Srbima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija