• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

12.10.2023

10:09

Zoranu ne daju lekove, Elezović na samrti?! Potresna ispovest rođake Srbina kog je Kurti kidnapovao: Ne daju mu naše lekove!

Reuters

Politika

Zoranu ne daju lekove, Elezović na samrti?! Potresna ispovest rođake Srbina kog je Kurti kidnapovao: Ne daju mu naše lekove!

Podeli vest

Zoranu nisu hteli da daju lekove koji se proizvode na teritoriji centralne Srbije, nego smo morali da kupimo strane! Još ne znamo ni za šta ga terete! Danas idemo u posetu, pa se nadamo da ćemo imati prilike da saznamo nešto više.

Ovo su bile prve reči rođake Zorana Kostića, koga je takozvana 'kosovska policija' Aljbina Kurtija uhapsila 20. septembra i od tada ga drže u pritvoru zbog navodnih ratnih zločina.

Kostić je bukvalno otet iz porodične kuće u Prilužju, odakle je ekspresno odveden u Prištinu.

Naša sagovornica, koja je iz razumljivih razloga insistirala na anonimnosti, kaže da Kostićeva porodica ne gubi nadu, uprkos tome što Zoranovo mučenje traje skoro 20 dana.

- Zoran ima svakodnevnu terapiju koju mora da dobije, ali u Prištini ne žele da mu daju srpske lekove! Na kraju smo morali da kupimo neke lekove iz uvoza - ogorčena je Kostićeva rođaka, koja dodaje da su Albanci na prevaru Zorana pozvali da izađe iz kuće jer su se predstavili kao majstori elektrodistribucije, a u kući nije bilo struje.

- Zoran u životu nije počinio nikakvo krivično delo, niti zločin! On je otet, kidnapovan! Čovek je imao dva infarkta. Strašno. - priča zabrinuto naša sagovornica i objašnjava sav besmisao Kurtijevog iživljavanja, ali i to koliko on gubi konce. 

- Zoranu smo odneli jaknu, ali nisu hteli da je prime jer je zelena, podseća ih na našu vojnu uniformu - rekla je za Informer.rs.

Ilija Elezović, težak onkološki bolesnik, uhapšen je istog dana kada i Zoran, ali ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, a nešto kasnije u Zvečanu, i uhapšen je i bivši policajac, Dragan Milović.

Kostićeva rođaka se dotakla i Elezovića i rekla da je, prema nezvaničnim informacijama, čovek gotovo na samrti. 

- Daju mu infuzije samo protiv bolova, ali tako da mu ne stave braunilu, nego ga bodu svaki put kad treba da primi terapiju. Njegovi su hteli da dođu kod njega, ali on im je rekao da uopšte ne dolaze, i da će samo da se potrudi da preživi do izlaska - kaže vidno potresena naša sagovornica. 

Takozvani specijalci Kurtijeve 'policije' ni juče nisu prestali sa hapšenjem Srba, pa je tako u Leposaviću priveden M. M. (34), i to zbog objave na Fejsbuku!?! Supruga uhapšenog Srbina rekla je da su 'kosovski specijalci' pretresli njihovu porodičnu kuću, zbog čega je morala da skloni petoro dece na sigurno mesto.

Samo dan ranije na administrativnom prelazu Merdare uhapšen je Tomica B. iz Prilužja zbog navodnih ratnih zločina, ali je juče pušten iz pritvora.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija