• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.10.2023

16:36

"Jeleni želim dobro zdravlje, srećan sam za svako dete!" Vučić najavio: Do kraja 2024. u svakoj opštini mamograf!

Printscreen/PinkTV

Politika

"Jeleni želim dobro zdravlje, srećan sam za svako dete!" Vučić najavio: Do kraja 2024. u svakoj opštini mamograf!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Kine, gde je danas potpisano više važnih sporazuma između Srbije i zemlje domaćina, i tom prilikom saopštio da je Jelena Stojiljković (21) iz Velikog Gradišta, koja boluje od cistične fibroze primiće neophodan lek o trošku države.

Komisija za retke bolesti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje je na današnjem zasedanju odobrila da Jeleni Stojiljković, bude obezbeđena terapija lekom Trikafta.

- U prethodnim godinama smo mnogo toga promenili, uložili mnogo u zdravlje ljudi. Uložili smo u dva klinička centra, sada se gradi i rekonstruiše KC Vojvodine, posle toga ide Kragujevac, mnogo bolnica, značajno uvećanje plata medicinskim radnicima. Najnovija oprema, jer moramo da zaštitimo život naših majki, žena. Magnetne rezonance, gledaćemo da u narednim godinama to sve uradimo, onda postoji mogućnost da naši lekari brže reaguju, mnogo sam ponosan na to - rekao je Vučić i dodao:

Foto: Shutterstock

 

 

- Ja sam ponosan na to. Mi smo u prethodnim godinama mnogo uložili u zdravlje ljude. Mnogo bolnica, značajno uvećanje plata u zdravstvu, nabavili najnoviju opremu. Moraju da imaju mamografe u svakoj opštini, da izbacimo liste čekanja. Jeleni želim dobro zdravlje, kao što sam srećan za svako dete, malog Lava i druge.

- Ako su oni uložili jedan dinar, mi smo 115. To su ogromne razlike i ponosan sam na Srbiju koja to može da izdrži, za lečenje dece, to su za nas velike stvari.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

 

- Ja sam danas bio jedan od retkih koji je zapisivao, a mnogi misle da je to usputna politička priča. Pravio je neverovatna poređenja, zapisivao sam. Niko za sebe ne misli da je glup. Njegov način razmišljanja je toliko ispred mog, toliko je obrazovaniji od mene, zapisivao sam da bih bar deo toga mogao da prenesem novim generacijama - zaključio je predsednik Vučić govoreći o razgovorima sa liderom Kine Si Đinpingom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija