• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2023

16:34

Nova laž! Ministar Jovanović: "Junajted medija" obmanjuje javnost!

printscreen

Politika

Nova laž! Ministar Jovanović: "Junajted medija" obmanjuje javnost!

Podeli vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović kaže da firma Dragana Šolaka namerno izvrće činjenice kako bi zaštitila svoj korporativni interes.

Saopštenje ministra Jovanovića prenosimo u celosti:

Po ko zna koji put u procesu izrade Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrta zakona o elektronskim medijima, "Junajted medija" izvrće činjenice u pokušaju da brani svoj korporativni interes. Za to koristi i zloupotrebljava svoje medije, koji rade u okviru te grupacije.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je posvećeno radilo na izradi medijskih zakona, u širokom konsultativnom procesu koji je bio transparentan i inkluzivan. Svi stavovi su pažljivo usaglašavani sa evropskim partnerima, o čemu smo i javnost detaljno obaveštavali. Stoga, u celom procesu nema mesta senzacionalizmu koji televizije N1 i Nova S pokušavaju da kreiraju izveštavajući kako je Srbija, navodno, dobili kritike od strane Evropske komisije.

Medijski zakoni: Beskrupulozni rat Junajted Grupe protiv Telekoma i Srbije!

Istina je sasvim suprotna. 

Sa našim evropskim partnerima, kao i sa drugim međunarodnim partnerima radimo veoma predano kako bismo implementirali Medijsku strategiju. Komentari na nacrte medijskih zakona stigli su i od evropskog komesara za proširenje i susedstvo Olivera Varhejia, koji je čestitao lično predsednici Vlade Ani Brnabić na posvećenosti celom procesu i na tome što je ceo process bio inkluzivan. U njegovom pismu je ocenjeno da se prepoznaju dobri elementi u oba zakona.

"Dvostruki standardi i manipulacije Junajted Grupe”, pišu u Zagrebu: Hrvati razotkrili Šolakove laži!

Jedina istina i činjenica jeste da je, sve ono što "Junajted medija" radi u proteklim nedeljama, plasirajući neistine i poluinformacije u javnosti, primer kako se korporativni interes jedne privatne kompanije predstavlja kao borba za slobodu medija i kao "profesionalno novinarstvo".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Jovanović: Zakon smeta pojedincima jer se igra fer utakmica
Društvo

Ministar Jovanović: Zakon smeta pojedincima jer se igra fer utakmica

Nakon višemesečnog rada sa svim partnerima, predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja, predstavnicima Delegacije EU u Srbiji, Misije OEBS-a, ambasade Кraljevine Norveške, kao i Fondacije Кonrad Adenauer na izradi Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima na samom kraju došli smo do stvarne suštine.

24.10.2023

16:42

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija