• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

19:52

Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi! Vučić: Ovde niko ne mrzi Arape ili Jevreje

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi! Vučić: Ovde niko ne mrzi Arape ili Jevreje

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na RTS.

Govoreći o sistemu "Pronađi me", kaže da je jedan život dečaka ili devojčice mnogo važniji od svih mostova.

- I danas, oko Amber Alerta, zaista smo 1.440 mostova izgradili, ne hvalimo se svakim pojedinačnim. Ali, jedan život jednog deteta, je svakako važniji od svih tih mostova - rekao je predsednik.

Mi ne znamo koliko je života sačuvano oduzimanjem velikih količina oružja, kazao je on.

- Svejedno, to je odlično urađeno. I sa ovim sistemom Amber Alerta, ko zna koliko ćemo života sačuvati. Sa savremenim auto-putevima u Srbiji nije lako da otmete neko dete, pošto je reakcija jako brza. To nam se dešava mnogo manje nego ranije, kao što imamo manje nasilja u porodici nego ranije, ali se danas to sve više snima i prijavljuje. Rekao sam, kada god policija ima dilemu, neka izda upozorenje. Ne da se uznemiri javnost, nego da se sačuvaju životi - istakao je Vučić.

Ističe da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi. 

- Posebno u ovoj situaciji gotovo religioznih sukova u svetu. Ovde će uskoro Makabi da dođe da igra i to je veliki izazov. U ovoj zemlji niko ne mrzi Arape ili Jevreje, ali mi moramo da vodimo računa kako ćemo dalje da radimo. Moramo razvijati svaki mehanizam koji čuva živote dece, žena, sprečava vršnjačko i porodično nasilje - ističe on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija