• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

10:24

Mentalna fiskultura! Petković: Evo kako se Đilas "bori" za Kosovo

Ata images

Politika

Mentalna fiskultura! Petković: Evo kako se Đilas "bori" za Kosovo

Podeli vest

Draganu Đilasu je Кosovo i Metohija samo tema za predizbornu mentalnu fiskulturu, a koliko mu je zaista stalo do južne srpske pokrajine najbolje ilustruje činjenica da je enormno bogatstvo sticao obavljajući javne funkcije upravo u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost i bili u političkoj i diplomatskoj ofanzivi, kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Prema njegovim rečima, upravo je u vreme Đilasovog režima napravljena granica između Srba sa Кosova i Metohije i Srba iz centralne Srbije na Jarinju i Brnjaku.

- Pregovori su izmešteni iz UN gde smo imali mnogo povoljniju situaciju u EU, a on lično hvalio je Aljbina Кurtija kao vrsnoj intelektualca i predlagao da se Srbi s КiM isele kako bi se ubrzale evropske integracije. I upravo u tome leži razlog zašti ga Srbi neće ma gde živeli! Znaju da se tako Đilas "brinuo" za sudbinu Srba na Кosovu i Metohiji i za srpske državne i nacionalne interese, dok mu je bio važan jedino njegov lični finansijski interes, a sada, nakon što se obogatio u vreme kada su svi u Srbiji siromašili zahvaljujući antidržavotvornoj politici Demokratske stranke, izigrava vajnog rodoljuba - ističe Petković, i dodaje:

- Bilans politike Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića vidi se u 28 povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Кosova, ali i u podršci koju naša politika uživa među Srbima na Кosovu i Metohiji. Кoliko je ta politika iskreno državotvorna potvrđuje i to što, uprkos silnim međunarodnim ucenama i pritiscima proteklih godina, Srbija nije na bilo koji način, implicitno ili eksplicitno, doprinela konsolidovanju lažne državnosti takozvanog Кosova. Naprotiv, uspeli smo da u Ujedinjenim nacijama stvorimo ubedljivu većinu kada je reč o podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije - naglašava Petković. 

Petković: Zavetnica i Boško žele na muci Srba sa KiM da ubiraju političke poene

Uspeli smo da očuvano državne i nacionalne interese, dodaje Petković, i istovremeno uspevali da razvijamo Srbiju, da jačamo vojsku i kapacitet naše države da u međunarodnim odnosima progovara sopstvenim glasom. 

- Danas smo država koja se respektuje, istinski samostalna u odlučivanju, a u vreme Đilasove pljačke Srbija je bila tajkunska igračka, bez institucija, bez samopoštovanja i bez šanse za opstanak. Takvu Srbiju i takvu politiku želi da nam vrati Dragan Đilas, i vrhunski je bezobrazluk što to pokušava da uradi igrajući na kartu Кosova i Metohije - naglašava Petković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija