• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.10.2023

10:34

Udarna poruka predsednika Vučića! Otkrio kolike će biti prosečne plate i penzije u Srbiji 2027. godine!

Printscreen/TVPrva

Politika

Udarna poruka predsednika Vučića! Otkrio kolike će biti prosečne plate i penzije u Srbiji 2027. godine!

Podeli vest

Predsednik Vučić otkrio je kolika će biti prosečna plata u Srbiji 2027. godine.

Predsednik Srbije, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, otkrio je da će do kraja 2027. godine prosečna plata u Srbiji biti 1.400 evra.

- Prosečna plata u Srbiji do kraja 2027. godine 1.400, što znači da će u Beogradu biti bogami 1.700 evra. Penzije će biti u najmanju ruku 620 evra i kada to uporedite sa 212 evra iz 2012. godine, to je onda zaista kvantni skok. Ono što je važno, minimalna zarada u tom trenutku bude najmanje oko 650 evra i tako brišemo prag siromaštva u Srbiji. Sada je 402, 403 evra. P samo deset godina je bilo 15.000 dinara, a sada je 47.000 - istakao je predsednik Vučić.

On je potom otkrio i da će penzioneri, ali i studenti imati dodatne benefite.

- Sa penzionerskom karticom 30% popusta u Srbija vozu, 15% na avio karte, sa studentskim karticama 20% u Srbija vozu, 10% na avio karte. Takođe, korisnicima socijalne pomoći oko 1. decembra ćemo isplatiti po 10.000 dinara - poručio je predsednik Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija