• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

17:54

Udarno! Andrija Mandić predsednik Skupštine Crne Gore!

Tanjug

Politika

Udarno! Andrija Mandić predsednik Skupštine Crne Gore!

Podeli vest

Andrija Mandić, jedan od lidera koalicije Za bolju Crnu Goru, izabran je za predsednika Skupštine Crne Gore!

Andrija Mandić, jedan od lidera koalicije Za bolju Crnu Goru, izabran je za predsednika Skupštine Crne Gore!

Pre samog glasanja skupštinsku salu napustili su poslanici Demokratske partija socijalista bivšeg predsednika Mila Đukanovića, Socijaldemokrate, URA premijera Dritana Abazovića, predstavnici Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative, kao i deo poslanika albanskih partija.

Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije, obrazlažući kandidaturu Andrije Mandića, istakao je da on nikada nije bio spreman da trguje - ni svojom ideologijom ni imenom i prezimenom svoje porodice.

- Mandić je utemeljen u Crnoj Gori. Ovde se nalaze grobovi njegovih predaka i kolevke njegovih potomaka. Mandić nema rezervne države i za razliku od mnogih on ima nameru da svoj ljudski i politički kredibilitet ugradi u prosperitet ove države i da vam i on i naša koalicija (Za budućnost Crne Gore, prim. aut) pošalje ruku pomirenja da shvatite da Crne Gore nema bez Crnogoraca, Bošnjaka, Muslimana, Hrvata, Albanaca... ali i da Crne Gore nema bez Srba - istakao je Knežević.

On je izrazio zadovoljstvo što je Mandić prvi Srbin posle 2006. za koga nije glasao DPS i njihovi koalicioni partneri. To nije pobeda DPS, DF-a, već Crne Gore. Ovo je Crna Gora u kojoj treba zajedno sa nama da živite, poštujete razlike, budete toleranti na promene - poručio je Knežević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija