• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

01.11.2023

07:00

Za šiptarske ekstremiste samo mrtav Srbin je dobar Srbin! Kurtijevi banditi ponovo divljali na severu KiM!

Ata images

Politika

Za šiptarske ekstremiste samo mrtav Srbin je dobar Srbin! Kurtijevi banditi ponovo divljali na severu KiM!

Podeli vest

Uniformisani prištinski banditi, pripadnici takozvane 'kosovske policije' samozvanog 'premijera' Aljbina Kurtija, juče su ponovo upali na sever Kosova i Metohije!

Ovaj put, bez bilo kakvog povoda, pretresali su zgradu robne kuće u Zvečanu i tako više sati onemogućavali ljudima da rade!

Ovaj novi šiptarski teror desio se samo dan nakon posete Prištini predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koja je posle sastanaka sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani poručila da Srbija 'mora defakto da prizna Kosovo'.

Ova izjava evropske zvaničnice očigledno je ohrabrila Kurtija da nastavi da plaši i teroriše Srbe!

Foto: Tanjug

 

 

Militarizovana zona

U pretresu robne kuće 'Metal' u Zvečanu učestvovali su specijalci 'kosovske policije' naoružani dugim cevima.

Ispred samog objekta nalazilo se više njihovih džipova i automobila, uz podršku petnaestak 'regularne policije'.

Niko nije preveden, a zvaničan povod za ovu 'akciju' nije saopšten.

- Tragali smo za oružjem, a pretres nema nikakve veze sa istragom koja se vodi u slučaju 'Banjska' - rekao je Veton Eljšani, zamenik komandira takozvane 'kosovske policije' za severni region.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Uprkos ovome, pojedini prištinski mediji spekulisali su da Kurtijevi 'specijalci' upravo traže oružje posle dešavanja u Banjskoj!?!

Komentarišući sve ove navode, pravnik Milan Antonijević kaže da se nakon svakog incidenta koji izazovu takozvane 'policijske kosovske snage' postoji svest među Srbima da su uslovi za život neizdrživi.

- Određeni broj porodica odlučuje se za selidbu u neke od drugih opština na teritoriji Srbije. Taj 'tihi pritisak' prištinskih institucija pojačava se i na osnovne stvari, kao što su zdravstvena zaštita i nemogućnost dostavljanja lekova. Tu je i nemogućnost prenosa dinara, pa stoga kroz prelaze koji su otvoreni ne možete da dostavite dinare na sever Kosova. To su sve pitanja na koja ljudi koji se bave severom Kosova upozoravaju i međunarodnu zajednicu. Mi smo zaista pokušali da apelujemo da se stanje normalizuje, pre svega kada je u pitanju trgovina. Međutim, vidimo da se suprotne stvari dešavaju, vidimo neke nove policijske stanice koje se prave na severu pokrajine, što pokazuje da se pravi militarizovana zona, što nikako ne odgovara bilo kome ko želi da ostane na severu - upozorava Antonijević.

Domen terorizma

Analitičar Ana Đorđević ocenjuje da se sada vrši inverzija, odnosno da Priština pokušava da Srbima pripiše navodni terorizam.

Foto: informer.rs/printskrin reporteri

 

- Ovo što radi Aljbin Kurti samo je jedan teroristički izdanak. EU i takozvani kolektivni Zapad se gubi, pa na Kosovu pokušava ponovo da nađe uporište kako bi demonstrirao silu. Šiptari su tu samo izvršioci terorističkih radova na terenu i tu polemike nema. Za šiptarske ekstremiste samo mrtav Srbin je dobar Srbin. Za one koji ne mogu biti mrtvi sprovode se druge represivne mere, poput zastrašivanja. To takođe potpada u domen terorizma - naglašava Đorđevićeva.

Sud za OVK traži nove dokaze protiv Tačija?!

Sud za OVK danima pretresa kuće bivših savetnika Hašima Tačija, prema svemu sudeći, u potrazi za novim dokazima protiv bivšeg vođe terorista. Po nalogu Specijalnog tužilaštva u Hagu, juče je pretresana kuća Artana Behramija, a samo dan ranije policija je upala u stanove Bljerima Šalje i Baškima Smakajta.

Podsetimo, suđenje bivšim šefovima OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju počelo je 3. aprila, a optuženi su za udruženi zločinački poduhvat, ubistva, mučenja Srba i okrutno postupanje u oko 40 improvizovanih pritvorskih centara širom Kosova tokom 1998. i 1999. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija