• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

17:52

Uskoro potpisujemo ugovor za auto-put Beograd-Zrenjanin! Vučić najavio nove infrastrukturne projekte

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Uskoro potpisujemo ugovor za auto-put Beograd-Zrenjanin! Vučić najavio nove infrastrukturne projekte

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da, kada se radi o velikim infrastrukturnim projektima, Srbija danas sanja velike snove, nakon što je jedno vreme ''prestala da ih sanja i ušla u preživljavanje''.

''Naš problem je što smo u socijalizmu imali velike snove, a brzo smo prestali da ih sanjamo i ušli u preživljavanje. Mi smo u projekte koje sada radimo, ušli sa velikim snovima. Evo, kada krenete u Grčku, što neko ne bi znao kako izgleda Grdelička klisura? Tih 28 kilometara do tamo smo mi izgradili. To su mogli i neki drugi, ali nisu se snovi tog tipa sanjali, mislilo se - bolje da se poveća plata dva dinara, da se nekome dodvori, nego da ostvarimo velike infrastrukturne projekte koji će nam doneti dvadeset dinara. Ali, znate, ovde se gledalo da je važnije šta će biti dan unapred, nego šta će biti za dve-tri godine'', rekao je Vučić za Tanjug.

Na pitanje kako vidi Srbiju za 40 godina, on je rekao da su snovi i vizija od ključnog značaja, i da bez toga nema napretka.

''Gradimo infrastrukturne projekte takvih razmera, vidite kako nam izgleda aerodrom, železnička stanica... Kako će izgledati autobuska stanica za samo nekoliko meseci, a pogledajte, pruga Niš-Dimitrovgrad, Niš-Brestovac, idu radovi, danas sam gledao kako to izgleda. Gradi se deonica auto-puta kroz Toplicu prema Prištini i Gračanici. Uskoro potpisujemo ugovor za auto-put Beograd-Zrenjanin, pa radovi na takozvanom ''Smajliju'' Ruma-Šabac''. To menja život ljudima i drastično menja standard, a to sve doprinosi investicijama'', rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na konstataciju ministra za građevinarstvo i infrastrukturu Gorana Vesića da se infrastrukturni projekti moraju raditi sa vizijom.

''Vesić ima loših osobina, ja ih imam i još više. Ali on ima tu dobru osobinu, ako smem da kažem, da novinarski, feljtonski posmatra stvari. Retkost je danas da je neko sistematičan i analitičan'', rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija