• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

19:11

Selaković posetio renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Politika

Selaković posetio renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, zajedno sa pomoćnicom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, posetio je u Bačkoj Palanci renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine, za koje je Ministarstvo izdvojilo 2,38 miliona dinara.

,,Savez se obratio Ministarstvu sa predlogom i projektom za pomoć u renoviranju prostorija koju koriste opštinske organizacije, odnosno gradske organizacije Saveza invalida rada u Pančevu, Bačkoj Palanci i Vrbasu, za šta je Ministarstvo izdvojilo 9.447.000 dinara", ukazao je Selaković.

On je naveo da je u prostorijama Saveza invalida rada u Bačkoj Palanci promenjena stolarija, uređena fasada i krov, koji je bio oštećen usled oluje koja je pogodila ovo mesto tokom leta.

Kako je rekao Selaković, Ministarsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preko svog Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom gaji i održava veoma dobru saradnju sa Savezom invalida rada Vojvodine

,,Ministarstvo je za rad Saveza invalida rada Vojvodine ove godine izdvojilo je 22,7 miliona dinara za 32 gradske i opštinske organizacije na teritoriji naše severne pokrajine. Ovo je jedan od saveza čiji rad ozbiljno podržavamo i to činimo već godinama unazad. Kroz programske i konkursne projekte nastavićemo to da činimo i u budućnosti", zaključio je ministar.

Selaković je obišao i u Vrbasu renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine, koje koristi Opštinska organizacija invalida rada,  i tom prilikom istakao da je u njihovu adaptaciju uloženo 2 miliona 86 hiljada dinara.

On je rekao da ova značajna organizacija broji preko 450 aktivnih članova, te da je cilj da se omoguće što bolji i humaniji uslovi za rad i delovanje njenih članova.

,,Naša akcija Srbija bez barijera pokrenuta još od 2017. godine, a na inicijativu predsednika Vučića, nastavlja se i u narednoj godini. Potrudićemo se da svim osoba sa invaliditetom, članovima različitih saveza na nivou Republike i Pokrajine, koliko god možemo pomažemo", poručio je ministar.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija