• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2023

12:43

Ministar Jovanović razgovarao sa radnicima Pošte koji štrajkuju: Ovo je dogovoreno!

Privatna arhiva

Politika

Ministar Jovanović razgovarao sa radnicima Pošte koji štrajkuju: Ovo je dogovoreno!

Podeli vest

Na inicijativu ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića u Novom Sadu održan je sastanak sa zaposlenima JP „Pošte Srbije” iz RJ ”Novi Sad” koji su u obustavi rada.

Sastanku je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora ovog preduzeća i predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Zaposleni su prisustvovali bez reprezentativnih i ostalih sindikata, kao i rukovodstva ovog preduzeća.

Zaposleni su izneli razloge obustave rada, kao i da su se organizovali mimo bilo kojih reprezentativnih i nereprezentativnih sindikata ovog preduzeća.

Na sastanku je dogovoreno sledeće:

- Da ni jedan zaposlen koji je bio u privremenoj obustavi rada neće snositi nikakve posledice niti biti diskriminisan, kao da neće biti privremenog ni stalnog premeštaja ovih zaposlenih i nikakvog kažnjavanja.

- Neće biti umanjenja zarade, putnih troškova za dane koji su zaposleni proveli u obustavi rada, kao i da će za putne troškove koji su isplaćeni danas i bili umanjeni za taj period, biti nadoknađeni.

- Rukovodstvo će hitno pristupiti analizi sagledavanja potreba za prijem ljudi u tehnologiju. Analiza će biti javno objavljena na sajtu JP ”Pošta Srbija” u ponedeljak 13. novembra. U skladu sa tom analizom uz saglasnost zaposlenih, zahtev će preko Ministarstva informisanja i telekomunikacija biti prosleđen komisiji Vlade koja odobrava dodatna zapošljavanja. 

Po pitanju zahteva za povećanje plata od 30%  zaposlenih u tehnologiji do koeficijenta 2,7 osim upravnika pošta prvog, drugog i van reda, na osnovu analiza nadležnih službi ovog preduzeća, ono što je u ovom trenutka moguće jeste povećanje od 10% od novembarske plate, kao i dodatnih 10% povećanja od 1. januara 2024. godine. 

Zaposleni ostaju pri stavu da je neophodno povećanje plata zaposlenih u tehnologiji od 30% do kraja ove kalendarske godine.

Ministar je predočio zaposlenima rezultate poslovanja ovog preduzeća, finansijske izveštaje, kao i posledice nastale zbog obustave rada koje se odražavaju na značajan finansijski gubitak preduzeća i odlazak velikih tradicionalnih korisnika. 

Ministar je pozvao zaposlene da se danas vrate na posao, kako bi se nastala poslovna šteta umanjila, i pozvao ih je na dalje razgovore u cilju usaglašavanje stavova, kao i zajedničkog plana na poboljšanju materijalne situacije zaposlenih u Pošti Srbije, a naročito zaposlenih u tehnologiji.

Ministar je takođe istakao da  lično daje garancije zaposlenima za sve dogovoreno i predloženo na sastanku će biti i realizovano.

Nadzorni odbor JP ”Pošta Srbije” danas hitno saziva sednicu kako bi sve dogovorene aktivnosti već danas bile usvojene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija