• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.11.2023

10:23

"LOPOVI"! Bujke i Olja daju milione za seriju (FOTO)

Informer

Politika

"LOPOVI"! Bujke i Olja daju milione za seriju (FOTO)

Podeli vest

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević potpisao je novi mlionski ugovor od 1.798.604 evra za snimanje serije "Lopovi" od osam epizoda, što je nova pljačka građana Srbije!

Naš dobro obavešteni izvor je redakciji Informera dostavio tabelu sa ugovorima koje je žuti Bujke potpisao za nove projekte. Bujke je naime potpisao ugovor sa spoljnom produkcijom "Content factory" u iznosu od 1.798.604 evra za snimanje serije "Lopovi" od osam epizoda.  Po epizodi to dođe oko 225 hiljada evra?!!! Naš izvor nam je spomenuo činjenicu da Bujošević može da potpisuje ugovore koji su manji od 1,8 miliona evra, a da ne mora da traži saglasnost Upravnog odbora. 

Ono što upada u oči jeste to da je vrednost ugovora 1.798.604 evra, pa je tako Bujke mogao da potpiše taj ugovor sa produkcijom "Content factory" bez saglasnosti Upravnog odbora.

Komentarišući sve ove navode, Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS kaže da je istina sve što je naš izvor dostavio Informeru i da je Bujošević 25. septembra potpisao ugovor za snimanje serije "Lopovi", a da te serije uopšte i nema u planu RTS-a za 2023. godinu!

- Fascinira me kako vi iz Informera sve saznate, te bih iskoristio ovu priliku da vas pohvalim kao prave istraživačke novinare. Istina je kako vaš izvor tvrdi da je članovima Upravnog odbora naknadno munut neki papir na kome je olovkom pisalo za 19. redovnu sednicu i spisak potpisanih ugovora vrednosti preko 500 hiljada evra koji je generalni direktor potpisao u periodu od juna do novembra. Takođe je istina da generalni direktor ima pravo da potpisuje ugovore do 1,8 miliona evra bez saglasnosti Upravnog odbora, za sve preko toga mora da nas pita za dozvolu. Prethodni saziv Upravnog odbora mu je podigao ta limit na 1,8 miliona evra što smatram za najveću grešku koja je mogla biti načinjena i da se ja pitam, taj limit treba smanjiti na pola miliona.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Istina je i da je 25. septembra ove godine generalni direktor potpisao ugovor sa izvršnom produkcijom Content factory za osam epizoda serije „Lopovi“. Ja sam u planu RTS-a za 2023. godinu pokušao da nađem tu seriju, ali nje jednostavno nema, tako da ne mogu da vam kažem o čemu se radi. Možda je neka autobiografska serija o RTS, ko bi ga znao!? Ali da su neki luksuzni „Lopovi“ na ovu ekonomsku krizu, to je sigurno! - ističe Azdejković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15