• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2023

21:35

Martinović u Merošini: Država značajno podržava razvoj opština i gradova na jugu

MDULS

Politika

Martinović u Merošini: Država značajno podržava razvoj opština i gradova na jugu

Podeli vest

​Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović boravio je danas u Merošini gde je obišao Narodnu biblioteku, za čiju je prvu fazu rekonstrukcije MDULS izdvojilo sredstva iz budžeta.

​Martinović je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo bilo u mogućnosti da skromno doprinese rekonstrukciji zgrade kulturnog centra, koja je glavno stecište kulturno-zabavnog i informacionog sadržaja. Dodao je da zgrada izgleda impozantno, te da se osim biblioteke u njoj nalazi i renovirana multifunkcionalna sala u kojoj se izvode pozorišne predstave i puštaju bioskopske projekcije.

​Na sastanku koji je održao sa predstavnicima opštinske uprave i načelnikom Nišavskog upravnog okruga Petrom Babovićem bilo je reči o planiranim projektima i o problemima i izazovima sa kojima se Merošina suočava. Sastanak je ujedno bio prilika da ministar opštinskoj upravi donira 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

​Govoreći o problemima, Martinović je naglasio da se najveći broj stanovnika Merošine bavi voćarstvom, te da bi od izuzetnog značaja bilo da postojeća hladnjača ponovo počne sa radom. On je izrazio uverenje da će u saradnji sa resornim ministarstvom taj problem biti rešen.

Ministar je istakao da Merošina ima budućnost i perpektivu, da u ovoj opštini funkcioniše nekoliko preduzeća u kojima su plate pristojne, te da Merošina od 2019. godine beleži sve veći broj novorođenčadi.

​- Politika koju sprovodi Vlada Srbije i predsednik Republike jeste da se značajna sredstva ulažu u lokalne samouprave na jugu zemlje, kako bi se građanima omogućilo da ostanu u svojim zavičajima, odnosno da im se obezbede uslovi koje imaju građani u velikim gradovima. Plan Vlade Srbije je da do kraja 2025. godine čitava teritorija zemlje bude pokrivena širokopojasnim internetom što će u značajnoj meri unaprediti život građana, posebno onih koji žive u brdsko-planinskim i ruralnim područjima, i omogućiti da svi građani, bez izuzetka, pristupe Portalu eUprava i koriste moderne usluge koje im je država stavila na raspolaganje - zaključio je Martinović.

​Tokom današnjeg boravka u Merošini, ministar je obišao Oblačinsko jezero, a posetio je i domaćinstvo preduzetnice Marije Milenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Martinović: Vučić pokrenuo mnoge projekte, čini sve da se i Brus razvija
Politika

Martinović: Vučić pokrenuo mnoge projekte, čini sve da se i Brus razvija

„Zahvaljujući dobroj saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Brus, koja je iz relativno malog budžeta uspela da odvoji 7 miliona dinara za kilometar i po puta, zaseok Đorđevića u selu Vlajkovci je asfaltiran. Pre svega, za meštane ovde je to od izuzetnog značaja“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom obilaska ovog novoasfaltiranog dela puta u Vlajkovcima, za koji je iz ovogodišnjeg budžetskog fonda MDULS-a izdvojeno 10 miliona dinara.

28.11.2023

21:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija