• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

05.12.2023

07:00

Moćnici u SPS žele u savez sa Đilasom! Dačićevi socijalisti ponovo pokazali da su nepouzdan partner

Beta/informer

Politika

Moćnici u SPS žele u savez sa Đilasom! Dačićevi socijalisti ponovo pokazali da su nepouzdan partner

Podeli vest

Funkcioner SPS iz Blaca Dejan Dimitrijević, saradnik ministra Novice Tončeva, pred punom salom u mikrofon urlao: 'Vučiću, pederu'. Ivica Dačić ga isključio iz partije i izvinio se predsedniku Srbije.

Moćnici unutar SPS Ivice Dačića, prema svemu sudeći, žele da posle predstojećih izbora 17. decembra naprave politički savez sa tajkunom Draganom Đilasom i sruše aktuelni vlast SNS i predsednika države Aleksandra Vučića!

Funkcioner SPS iz Blaca Dejan Dimitrijević, bliski saradnik ministra Novice Tončeva, pred punom salom je u mikrofon urlao: 'Vučiću, pederu', čime je jasno i glasno pokazao šta misli o šefu države. Dimitrijević, koji je inače četvrti na lokalnoj izbornoj listi SPS, posle ovog je ekspresno isključen iz SPS i razrešen svih funkcija, dok su se socijalisti javno izvinili predsedniku. Međutim, ocenjuju stručnjaci, ovo definitivno ukazuje na to da pojedini moćnici među socijalistima žele savet sa Đilasovom listom!

Prljava kampanja

Povodom ovog 'slučaja' oglasio se i predsednik Vučić, koji je na društvenim mrežama objavio snimak u kojem ga Dimitrijević vređa, uz komentar:

'Toliko o inventivnim programima i planovima za budućnost Srbije. I zato Srbija ne sme da stane', napisao je Vučić.

 

 

Odmah posle ovoga SPS je izdao saopštenje u kojem je naveo da je Dimitrijević isključen iz stranke i razrešen svih funkcija u Blacu, a da se njihov lider Ivica Dačić izvinjava predsedniku Srbije sa nadom da će nastaviti saradnju i posle decembarskih izbora.

'Taj pojedinac je odmah isključen iz stranke i razrešen svih funkcija u Blacu. Tako će biti sa svima koji ne poštuju politiku SPS. Želimo da uputimo izvinjenje predsedniku Aleksandru Vučiću, sa kojim SPS i naš predsednik Ivica Dačić imaju veoma korektnu saradnju već 11 godina, sa ciljem da tu saradnju nastavimo i posle decembarskih izbora u interesu Srbije', piše u saopštenju socijalista.

Komentarišući sve ove navode, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da se u politici pojedinaca u SPS, poput Dejana Dimitrijevića, jasno vidi da neki jedva čekaju da imaju poslanika više i da se udruže sa Đilasovom opozicijom.

- Videli smo politiku pojedinih u SPS, poput Dimitrijevića, koji je na lokalnoj proslavi uzeo mikrofon i vređao predsednika. Ovo je potvrda da neki u SPS jedva čekaju da imaju jednog poslanika više i da se udruže sa Đilasovom opozicijom. Ovaj čovek koji peva uvrede blizak je saradnik Novice Tončeva, koji je trenutno odlazeći ministar. Nije jasno šta je Vučić skrivio Dimitrijeviću, da li to što pravi puteve ili nečim drugim? Od vlasti niste čuli prljavu kampanju, njome se samo opozicija bavi od početka - ističe Vučićević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragan J. Vučićević

Smišljena ideja

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da u SPS postoje podeljena mišljenja oko politike SNS i da je ovo bila smišljena ideja kako bi se mobilisali birači iz opozicionih redova.

- SPS je bio dobar partner SNS, ali u toj stranci ima podeljenih mišljenja. Nekako uvek u kampanji isplivavaju određene informacije koje treba da mobilišu određene birače i ovo je možda bila i smišljena ideja da mobilišu određen broj birača iz opozicionih redova, a sa druge strane da ostanu otvoreni da ostanu partner SNS. To je možda politički mudro, ali sa druge strane nije toliko ispravno - zaključuje Barac.

Vređali majke i bake jer podržavaju SNS

Opozicione pristalice lidera SSP Dragana Đilasa i njegove desne ruke Marinike Tepić na društvenim mrežama su, kako smo već pisali, najstrašnije vređali nečije majke i bake koje su bile na mitingu liste 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane' u Areni.

'Ova pogana govna odlučuju o životu normalnih ljudi, ovaj nepismeni soj, ovi izrodi, ovaj Hamas', 'Ovakvi se kupaju samo kada umru', samo su neki od gnusnih komentara hejtera.

Aleksandar Marković, poslanik SNS

U pitanju je krajnje nekorektan odnos koji sve govori o njima. Ovim se još jednom potvrđuje teza da je svaki glas koji ne ode listi 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane' zapravo glas za Đilasa!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija