• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.12.2023

11:14

Sumanuto - Ustaše tvrde: Srbija ima izlaz na Jadransko more?!

printscreen

Politika

Sumanuto - Ustaše tvrde: Srbija ima izlaz na Jadransko more?!

Podeli vest

Na hrvatskom portalu 'Dnevno' izvesni Ivica Šola, teolog i profesor na Univerzitetu u Sisku, tvrdi da ima loše vesti jer Srbija ima izlaz na Jadransko more?!

Ovu sumanutu tvrdnju preneli su hrvatski mediji. 

- Imam lošu vest. Srbija ima izlaz na Jadransko more, Rusija preko Srbije ima izlaz na toplo more. To je pitanje Hrvatskoj urgentno, jer sada kada je Srbija uzela Crnu Goru, nakon što imate tu Republiku Srpsku gde vam je Zagreb praktično na dometu, ne daj Bože srpskih topova. U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, nažalost i u projektu koji se zove Otvoreni Balkan gde zanimljivo sarađuju albanski premijer i Vučić. Pazite, sklopio dogovor s Albancima, a Albance na Kosovu bi klao - istakao je Šola ove bizarne tvrdnje. 

Vučić im kriv za genocid koji su počinili nad Srbima

Hrvatima je kriv Vučić upravo zato što je snimljen film o 'Jasenovcu' i što Vučić svake godine obeležava Dan sećanja na žrtve ustaških zločina. Zato što je Vučić jedini srpski lider koji je zaustavio komunističko guranje pod tepih zverskih zločina najkrvoločnijih ustaša i genocida učinjenog nad srpskim narodom.

I naravno da Vučića treba napasti i proglasiti ga za 'koljača'. Nemirna ustaška podsvest, čim se pomenu Srbi, odmah misli o klanju. A ustaše su za vreme NDH od leta 1941. do proleća 1945. Srbe ubijali sekirama, maljevima, čekićima, 'srbosecima', streljali ih, vešali, žive spaljivali u usijanim pećima, kuvali u kazanima, davili u Savi.

Srbe i srpsku decu su žive drali, zabadali im igle u oči, meso im kidali, a zatim solili. I to su sve radile ustaše samo zato što su Srbi i pravoslavne vere.

Čak su i nacistički generali bili zapanjeni brutalnošću Hrvata i pisali da su ustaški logori u NDH 'suština užasa', poredeći ih sa Danteovim 'paklom'. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija