• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

15:56

Martinović: Ulaganje u mlade najveća investicija u bidućnost

MDULS

Politika

Martinović: Ulaganje u mlade najveća investicija u bidućnost

Podeli vest

U Medveđi dodelio ugovore o stipendijama.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dr Aleksandar Martinović dodelio je danas u Medveđi ugovore o stipendijama učenicima srednje škole.

- Vlada Srbije podržava napore đaka nastavljajući da ulaže u njihovo obrazovanje, jer je ulaganje u mlade najbolja investicija za budućnost zemlje. Posebno brinemo o omladini koja živi na jugu naše zemlje, i čvrsto verujemo da će oni stečena znanja da primene u opštini u kojoj su se rodili i školovali, odnosno da će nastaviti da žive i rade u svojim mestima. Srbiji su potrebni talentovani i istrajni mladi ljudi koji vole svoju zemlju, a obaveza države je da im pomogne da razviju svoje pune potencijale - rekao je ministar Martinović ovom prilikom i poželeo đacima nastavak uspešnog školovanja.

Foto: MDULS

 

 

Martinović je naveo da je briga o mladima visoko na listi prioriteta Vlade Republike Srbije, i da je interes dece i omladine najvažniji princip, te da će se nastaviti sa tom praksom i ubuduće.

Za stipendije srednjoškolaca iz tri opštine na jugu Srbije za ovu godinu u budžetu Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa izdvojeno je više od 6,5 miliona dinara.

Za Bujanovac su opredeljena novčana sredstva za stipendije u iznosu od više od 2,7 miliona dinara, za Preševo 2,5 miliona dinara, a za Medveđu 1,3 miliona dinara.

U Medveđi stipendije su dobila 55 učenika, u Preševu će ugovore o stipendijama dobiti njih 105, a u Bujanovcu 114. Mesečni iznos stipendije iznosi 6.000 dinara i isplaćuje se za septembar, oktobar, novembar i decembar u ovoj godini, dok je Služba KT u okviru budžeta za narednu godinu predvidela sredstva za ove svrhe kako bi se nastavila isplata do kraja školske 2023/24 godinu.

Foto: MDULS

 

 

Dodeli ugovora o stipendijama u Medveđi prisustvovali su i predsednik KT za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović, zatim načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić, kao i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić.

Prilikom posete opštini Medveđa, ministar Martinović je obišao i novoasfaltiranu deonicu puta Maćedonce – Retkocer, čiju rekonstrukciju je finansirala Služba Koordinacionog tela u iznosu od 7,5 miliona dinara. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija