• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

15:14

Više javno tužilaštvo demantuje tajkunske medije: Istina o istragama protiv supruge Čedomira Jovanovića

Ata images

Politika

Više javno tužilaštvo demantuje tajkunske medije: Istina o istragama protiv supruge Čedomira Jovanovića

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu oštro je demantovalo pisanje tajkunskih medija o istragama koje se vode protiv Jelene Jovanović, supruge Čedomira Jovanovića.

- Protiv Jelene Jovanović u toku je istraga, koja je pokrenuta naredbom o sprovođenju istrage 29. septembra 2020. godine zbog krivičnog dela "Zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju", a po kojoj je osumnjičena saslušana u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 22. 10 2020. godine, nakon čega su usledile dalje dokazne radnje - navodi se u saopštenju Višeg javnog Tužilaštva koje u saopštenju ističe da je moralo da reaguje zarad tačnog informisanja javnosti povodom teksta u listu Nova pod naslovom “Istraga protiv supruge Čede Jovanovića godinu dana u 'fioci' Višeg tužilaštva”.

Kako se ističe, naredbom o proširenju istrage 9. septembra 2022. godine itraga je proširena zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica.

- Po naredbi za proširenje osumnjičenoj su upućena tri poziva za saslušanje, od čega dva preko policije, a potom je izdato još pet naredbi za dovodjenje okrivljene u prostorije tužilaštva radi saslušanja. Osumnjičena je po naredbi za dovodjenje pristupila u tužilaštvo 30. novembra 2023. godine, kada je navela da je njen novi angažovani branilac, advokat Sead Spahović, sprečen da pristupi na to saslušanje, zbog čega je saslušanje odloženo za 11. decembar 2023. godine - dodaje se u saopštenju.

Ističe se i da je protiv Jelene Jovanović u toku je i više drugih predistražnih postupaka, u kojima se postupa prikupljanjem neophodnih podataka i vrši forenzička analiza.

- Napominjemo da, iako je juče novinar Nove I.M. uputio pitanja tužilaštvu u vezi sa postupcima protiv Jovanovićeve, isti, kao i mnogo puta do sada, nije sačekao odgovor tužilaštva, već je brže bolje, u njemu svojstvenom, tabloidnom maniru, izneo niz novih laži na račun rada VJT u Beogradu i glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića - zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija