• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2023

19:49

Neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na KiM! Petković se sastao sa nemačkim šefom Odeljenja za Zapadni Balkan

ATA Images

Politika

Neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na KiM! Petković se sastao sa nemačkim šefom Odeljenja za Zapadni Balkan

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Odeljenja za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Nilsom Peterom Fon Redekerom.

Petković je na sastanku, kome je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anka Konrad, rekao da je neophodno da što pre dođe do deeskalacije situacije na Kosovu i da se što hitnije formira Zajednica srpskih opština (ZSO) na temelju sporazuma iz 2013. i 2015. godine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

- Uprkos krizama, koje se na Kosovu i Metohiji svakodnevno umnožavaju, Beograd ostaje opredeljen za dijalog sa Prištinom, smatrajući da je to jedini način da se spreči eskalacija međunacionalnih tenzija i sačuva mir - rekao je Petković.

On je dodao da odbijanje građanske inicijative za smenu gradonačelnika u opštinama na severu Kosova i legitimisanje građana od strane policije tom prilkom, hapšenja i svakodnevno nasilje koje prištinski režim sprovodi stvaraju nove tenzije u pokrajini, koje Beograd nikako ne želi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đilas se obogatio u vreme kad su otimali Kosovo! Petković: Brojao je milione dok su Srbi brojali proterane, svoja spaljena imanja i uništene svetinje
Politika

Đilas se obogatio u vreme kad su otimali Kosovo! Petković: Brojao je milione dok su Srbi brojali proterane, svoja spaljena imanja i uništene svetinje

Odvratno je kada Dragan Đilas govori o Kosovu i Metohiji, jer je on jedan od ljudi koji su se najbezobzirnije bogatili upravo u vreme kada su u Prištini separatisti proglašavali nezavisnost, i tada, kao uostalom i danas, nije mario ni za Srbiju, ni za srpske državne i nacionalne interese, stoji u saopštenju člana predsedništva SNS Petra Petkovića.

06.12.2023

21:52

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija