• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

16:48

Težak licemer! Ovako je Obradović solio pamet o nelegalnoj gradnji - a onda je uhvaćen u mega aferi!

Ata images

Politika

Težak licemer! Ovako je Obradović solio pamet o nelegalnoj gradnji - a onda je uhvaćen u mega aferi!

Podeli vest

Vladimir Obradović, kandidat Đilasove tajkunske koalicije za gradonačelnika Beograda borbu protiv nelegalne gradnje stavio je u središte svoje predizborne kampanje, a njegov pokušaj da se predstavi kao borac protiv urbanističke mafije srušio se kao kula od karata nakon otkrića Informera da je sam Obradović nelegalno sazidao zgradu u Učiteljskoj ulici u Beogradu.

Tokom trajanja izborne kampanje koja se završava u četvrtak u ponoć kada počinje izborna tišina, Đilasov kandidat za šefa prestonice u više navrata najavljivao je obračun na nelegalnim investitorima u Beogradu i isticao da će on, bude li u prilici rešiti taj problem.

Intevju za tajkunski Danas

U intervjuu za tajkuski Danas od 4. decembra, kada je slavodobitno najavio da će opozicija pobediti u prestonici, između ostalog ocenio da je "urbanizam u prestonici skrojen po potrebama lažne elite i privilegovanih investitora".

- Beograđani 17. decembra biraju između politike reda koja će Beograd odbetonirati i ozeleneti i politike čije je otac Šešelj, a čije je sadašnje oličenje biviši gradonačelnik Aleksandar Šapić - rekao je Obradović.

Intervju za Novi magazin

Tri dana ranije, u intervjuu za Novi magazin Obradović je takođe govorio o urbanizmu.

- Dok je bio predsednik opštine Novi Beograd Šapić je govorio da to ne može da reši jer je u nadležnosti Grada i obećao da će rešiti kad postane gradonačelnik, a onda je zaboravio na to pitanje. Ono se mora rešiti u skladu sa zakonom, nema dileme da mora biti uklonjeno sve što nije u skladu sa zakonom - ono što se može legalizovati, biće legalizovano. Ali imate objekte koji ugrožavaju bezbednost velikog broja građana i tu ne sme biti kompromisa - kazao je tada Obradović.

Optužbe "Ujedinjenih"

Polovinom godine, ispred odborničke grupe "Ujedinjeni", Obradović je takođe optuživao aktuelnog gradonačelnika Aleksandra Šapića da je Sportski centar Novi Beograd nelegalno izgrađen.

- Neoprostivo je da se na svakom koraku vrši divljačka gradnja u Beogradu, a ovo je sada i gradnja u okviru beogradskog javnog preduzeća. Ako inspekcija ne izađe na lice mesta, postaje, po ko zna koji put, saučesnik krivičnim delima vezanim za nelegalnu gradnju u Beogradu. Ova praksa će se zaustaviti na prvim narednim slobodnim izborima i po smeni ove vlasti, kada institucije prorade, svi će odgovorati za kršenje zakona - zaključuje se zajedničkoj izjavi Mile Popović i Vladimira Obradovića.

Sve ovo, dakle, govorio je čovek koji je sam uhvaćen u nelegalnoj gradnji.

Podsetimo, kako je Informer ekskluzivno otkrio, na osnovu nepobitnih dokaza i zvaničnih podataka Katastra, jasno se vidi da Obradović nije dobio upotrebnu dozvolu za stambenu zgradu u Učiteljskoj ulici.

Kako smo već pisali, on je dozidao ceo jedan sprat i umesto 470 kvadrata sazidao 610 kvadrata.

Šta je o svemu rekao glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević pogledajte u video snimku.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija