• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2023

14:41

Nastavlja sa kampanjom laži! Petković: Kurti napadom na Beograd želi da skrene pažnju sa situacije na KiM

Zoran Sinko

Politika

Nastavlja sa kampanjom laži! Petković: Kurti napadom na Beograd želi da skrene pažnju sa situacije na KiM

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer i ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja, žele da, verbalnim napadom na Beograd i pominjanjem događaja iz Banjske od 24. septembra, žele da skrenu pažnju sa loše ekonomske situacije i brojnih vatrenih obračuna u pokrajini.

- Još jednom, mogli smo svi da vidimo kako Kurti i Svečlja pokušavaju da obmanu celokupnu javnost, posebno međunarodnu, pozivajući se na tragični događaj 24. septembra u Banjskoj, ne bi li optužio predsednika Vučića, državu Srbiju i Vojsku Srbije za umešanost u ovaj događaj - rekao je Petković na konferenciji za novinare.

On je dodao da su predsednik Vučić, organi Republike Srbije i on sam, odgovarali na neistine "koje dolaze iz usta Dželjalja Svečlje".

- On je danas pokušao da prikrije katastrofalnu ekonomsku i privrednu situaciju i činjenicu da gotovo svakog dana imate brojna upucavanja i u Prištini, i u drugim gradovima gde uglavnom žive Albanci južno od Ibra. Zato koristi temu Banjske, napad na predsednika Vučića, da izbegne konkretne korake koji idu ka formiranju ZSO. Taj čovek, Kurti, koji laže i obmanjuje, ne želi normalizaciju odnosa, već nove krize i napade na severu KiM - istakao je Petković.

On je negirao Kurtijeve tvrdnje da Milan Radoičić "sprema napad na KiM".

- Čuli smo ga danas da se Radoičić, Beograd spremaju za nove napade na Kosovu i Metohiji. Nema nikakvog napada. Posle Banjske, tri puta je smanjen broj srpske vojske oko administrativne linije. Kurti nastavlja sa kampanjom laži i napadima na predsednika Vučića i Beograd, jer tako izbegava obaveze koje ima iz dijaloga. Nije ni čudo što Kurti govori kako je izgubljeno vreme u Briselu, nego bi sa Rašićem da piše novi statut srpskih opština -  poručio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija