• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2024

10:37

Vesić: Raspisan tender za rekonstrukciju mosta između Smedereva i Kovina

Masha Bandjur

Politika

Vesić: Raspisan tender za rekonstrukciju mosta između Smedereva i Kovina

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je rekonstrukciju mosta preko Dunava, između Smedereva i Kovina, koji je važan jer ka njemu gravitira gotovo 700.000 ljudi.

Vesić je na Informer TV rekao da je tender raspisan pre nekoliko dana, i trajaće biće otvoren do 29. januara.

„Taj most je izgrađen 1976. godine, oštećen je u NATO agresiji, pa saniran. Ka njemu gravitira skoro 700.000 ljudi. Inicijativa za izgradnju mosta pokrenuta je još 1902. godine, a koliko je most baš na tom mestu važan govori i činjenica da je 1915. godine nemački maršal Mekenzen baš tu napravio ponton za napad na Srbiju. Izgradnja svakog mosta, saobraćajnice, pruge, povećava mobilnost stanovništva, dolazak investitora, otvaranje radnih mesta i bolji životni standard građana“, rekao je Vesić.

Most je dug 1.424 metara, kolovoz je širok 8,5 metara, a vrednost radova procenjena je na 1,5 milijardi dinara.

Vesić je rekao da će tokom ove godine biti završeno 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, pa će još nekoliko gradova biti povezano na mrežu auto-puteva.

Nabrojao je da će biti završena deonica Šabac – Loznica duga 54 kilometra, čime će i Loznica biti spojena sa autoputem, kao i dve deonice Moravskg koridora – od Kurševca do Trtenika i Vrnjačke banje, i od Preljine do Adrana kod Kraljeva.

Biće završena i deonica od petlje Divci do Valjeva, koje će time biti spojeno sa auto-putem „Miloš Veliki“, kao i deonica Sremska rača – Kuzmin sa mostom preko Save u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo.

Ministar je naveo da će ove godine biti završen i deo auto-puta Pakovraće – Požega, sa dva velika i izazovna tunela koja se grade, Laz i Munjino brdo, kao i Dunavski koridor, od auto-puta Beograd – Niš do petlje Požarevac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija