• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2024

12:51

Vučić o nameri Prištine da ukine dinar na KiM: Razgovarao sam sa O’Brajanom o tome, za mene nema ništa važnije

Informer

Politika

Vučić o nameri Prištine da ukine dinar na KiM: Razgovarao sam sa O’Brajanom o tome, za mene nema ništa važnije

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana prodaje srpske robe na Kosovu i Metohiji, kao i najava ukidanja platnog prometa Prištine sa Srbijom, histerični napad na srpski narod na KiM i da je sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom razgovarao o tome.

U izjavio novinarima u Skoplju, gde učestvuje na samitu lidera Zapadnog Balkana i EU, Vučić je rekao da će sa O'Brajanom nastaviti konsultacije o tome.

- Uvek ćemo biti uz svoj narod, trudićemo se, tražićemo i nalazićemo odgovore - poručio je Vučić.

Dodao je da od 2021. godine 10 važnih dogovora i inicijativa nije moglo da bude usvojeno u CEFTA, zahvaljujući tome što jedna članica to blokira. 

- Ajde pogodite ko je to. Svi drugi saglasni, svi hoće, ali ono što je važno što je je rekao O'Brajan danas, a to je onaj ko zaustavlja druge, u narednom periodu, uz vrlo striktan i strog pristup, zaustavljaće u stvari sebe. Tako da ja mislim da je to važan poruka i nadam se da će se to promeniti - rekao je Vučić. 

Na pitanje novinara da li će otići na KiM, kako je to najavio, Vučić je odgovorio da on to želi, ali da ne znači da će da ga puste.

- Ja sam uvek slobodan i spreman da razgovaram sa našim narodom na KiM. Za mene ne postoji ništa važnije od toga - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija