• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2024

08:45

Njihov cilj je da nema Srba! Vučević jasan: Ne ostaje ništa drugo nego da se borimo za opstanak našeg naroda na KIM!

www.mod.gov.rs

Politika

Njihov cilj je da nema Srba! Vučević jasan: Ne ostaje ništa drugo nego da se borimo za opstanak našeg naroda na KIM!

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da se događa erozija odbrambenog sistema i da Republika Srbija godišnje izgubi 60.000 onih koji izlaze zbog godina života i starosti iz rezervnog sastava vojske, a dobije samo 1500 novih pripadnika. Pitanje je koja država to može da izdrži, rekao je Vučević i istakao da vraćanje vojnog roka nije u vezi sa dešavanjima na KiM.

Komentarišući najnovije odluke prištine, ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da moramo pogledati ceo paket mera koje sprovodi Priština.

 

- Stvaraju se nemogući uslovi na KiM od upada u institucije, kidnapovanja, hapšenja, pa sve do ovoga da se hapse zdravstveni radnici i onemogućava se elementarno pružanje zdravstvene pomoći srpskom narodu na KiM- rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, tome dodajemo i napad na ekonomsku bezbednost, ukidanje platnog prometa u dinarima što je Kurtijeva poruka Srbima da nemaju šta da traže na KiM.

Istakao je da je Beograd u stalnim diplomatskim aktivnostima, da je kasno sinoć održan sastanak sa Kvintom, a da se danas nastavljaju razgovori.

- Ne ostaje ništa drugo nego da se borimo za opstanak našeg naroda na KiM. Naše crvene linije su iste, i voleo bih da ih nikada ne pređu. Bolje da se vode razgovori, da se politički traže rešenje, nego da se uključi drugi deo države u rešavanju problema - kaže Vučević.

Dodaje da je neophodno pokazati mudrost i napomenuo da Albanci prave istorijsku grešku sa iživljavanjem prema srpskom narodu.

- Njihov cilj je da nema Srba ili da budu minoirna grupa da morate da uzmete lupu da ih nađete. Sada nema ambulante jer sad je ta ambulanta valjda "teroristička ćelija", ili je dinar najveći problem, kao da ne postoje drugi problemi - napominje ministar odbrane.

Za razumevanje situacije kaže mora da se pogleda ceo paket Prištine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija